Državni inspektorat je savjetovao građanima da prestanu koristiti proizvod koji se povlači iz trgovina zbog hemijske opasnosti. U pitanju je miris Lotus Valley Perfumes, proizveden u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ova posebna toaletna voda koja je veoma popularna sadrži tvar koja predstavlja potencijalni hemijski rizik. Sporna komponenta je mirisni alergen poznat kao butilfenil metilpropional ili Lilial, koji je Europska unija zabranila u martu 2022.

Opsežna istraživanja su pokazala njegove štetne učinke na hormonsku funkciju, što potencijalno dovodi do problema s plodnošću i komplikacija u razvoju fetusa tijekom trudnoće.

Proizvod je državni inspektorat prikazao fotografijom uz detaljan opis. Toaletna voda bila je elegantno upakirana u četvrtastu tamnoljubičastu staklenu bočicu, na čijem vrhu je bio plastični čep sa zlatnim okvirom na kojem je crnim slovima ispisano „LOTOSOVA DOLINA“.

Državna inspekcija savjetovala je građanima da prestanu koristiti proizvod koji se povlači iz trgovina zbog hemijske opasnosti. Uskoro očekujemo više informacije. Nastavite nas pratiti za najnovije vijesti svaki dan.