Jasmina, danas 28-godišnjakinja, je na društvenim mrežama otkrila priču o odluci koju je donijela s 19 i koja joj je i dan danas izvor dubokog kajanja. Ova odluka nije utjecala samo na nju, već je imala i razoran utjecaj na život njezine majke. U dobi od 16 godina moji su roditelji odlučili okončati svoj brak, a gledajući unazad, vjerujem da je to bio pravi izbor. Vjenčali su se u mladosti, majka me rodila sa 17 godina. Iako je bila tako mlada, već je bila opterećena obavezama majčinstva, svakodnevnog kuhanja i brige o kućanstvu. Nažalost, njihov brak nije bio ništa drugo do “živi pakao”, sa svakodnevnim svađama koje su proizlazile iz financijskih problema i obiteljskih razmirica, posebno između moje majke i bake. Moj otac je radio kao obični VKV majstor u tvornici, a majka je radila kao kuharica u stričevom restoranu. Samim tim, njihova su primanja pokrivala samo naše troškove osnovne škole, a kako smo brat i ja rasli, problem novca je postajao sve izraženiji”, ispričala je Jasmina.

Samo dvanaest mjeseci nakon razvoda, Jasminin otac nije gubio vrijeme tražeći novu partnericu. Žena koju je odabrao bila je udovica iz njihovog mjesta i njih dvoje su se preselili zajedno zastrašujućom brzinom. Za to vrijeme Jasmina, njen brat i majka ostali su u stanu koji im je otac dodijelio, a koji je dobio od svog poslodavca.Nakon razvoda naše je kućanstvo bilo mirno i bez daljnjih svađa. Međutim, nisam se mogla otresti osjećaja da mi otac užasno nedostaje. Uhvatila sam se da svoju majku smatram odgovornom za razlaz, misleći da je mogla više prihvatiti i ne progovoriti. Upravo to mi je baka stalno ponavljala, govoreći da bi se moja mama ponašala kao “prava žena” i šutjela, sve bi bilo u redu. Još uvijek se živo sjećam njezinih riječi čak i sada. Dok je još jedna godina došla i prošla, mlada žena razmišlja o razvodu svojih roditelja. Oduvijek se nadala da će se njezini roditelji naposljetku pomiriti kad im se emocije slegnu. Nije se uzrujavala zbog činjenice da njezin otac živi s drugom ženom jer nisu imali djece; pretpostavila je da je to samo privremeni dogovor dok se on ne vrati svojoj “pravoj” obitelji. Međutim, njezina se perspektiva drastično promijenila kada je njezina majka dvije godine nakon razvoda počela hodati s kolegom.

Jasmina prepričava događaj u kojem je njezina majka bila odgovorna za obučavanje ujakove novozaposlene kuharice, koja nije bila iskusna u kulinarstvu. Unatoč tome što njezina majka ima više profesionalnog iskustva, razlika u godinama između nje i kuharice bila je samo pet godina. Jasmina je postupno primjećivala promjene u majčinom ponašanju: ostajala je na poslu i kasnije, počela se sređivati, pa čak je navečer počela stavljati uvijače u kosu, a ujutro nositi ruž. Jasmina je tada imala 18 godina i bila je svjesna implikacija ovih promjena. Kako bi odvratila svoju majku od ulaska u novu ljubavnu vezu, počela je češće posjećivati ​​restoran. Kad sam tek počeo raditi u Maltene do Fajoront, računao sam na činjenicu da moj ujak neće ništa poduzeti dok sam ja prisutan. Svaki dan nakon škole odlazila bih ravno u restoran sjediti s njim. Bio je vrlo ljubazan prema meni, uvijek je pripremio posebno jelo i stavio ga na slavljenički tanjur kao da sam uvaženi gost. Čak bi i ostatke ostavio samo za mene. Gledajući unatrag, shvaćam da je želio da mi se sviđa, da ga prihvatim kao majčinog “posebnog prijatelja”. U to vrijeme, međutim, nisam razumio njegove namjere i protumačio sam njegovo ponašanje kao romantični interes. Kako bi mu bila draža 35-godišnja žena od djevojke u dvadesetima? Započeo sam proračunatu i podmuklu igru ​​s izričitim ciljem da ih razdvojim. Nakon uspješnog nagovaranja, podlegao je mojim mladenačkim željama i započeli smo ljubavnu vezu. Svjesno sam odlučila biti otvorena s majkom u vezi s detaljima naše intimnosti, nadajući se da će to pomoći da ga potpuno izbriše iz svojih misli i sjećanja. Moj krajnji cilj bio je zadržati ga uz sebe cijelu vječnost.

Jednostavno se maknula s puta. Moja majka je pratila sve što se događalo i bilo joj je očito da sam ja sve to potaknula.  Jednom mi je prilikom samo savjetovala da se brinem o sebi i nije dala nikakav drugi savjet ili opomenu. Njezin je odgovor bio lišen bilo kakvog negodovanja ili ispitivanja. Osjećala sam se kao da sam trijumfirala nad njom u velikoj bitci. Veza između Jasmine i tog muškarca bila je doista kratka, bez ikakvih zajedničkih interesa ili kompatibilnosti. Jasmina je utjehu potražila u društvu vršnjaka, dok je muškarac, izjedan od stida, napustio restoran i preselio se u drugi dio grada. Prošlo je nekoliko godina, a Jasmina je nakon završenog fakulteta otišla iz obiteljskog doma i na kraju se zaručila za novog partnera. Tema o “onom” muškarcu ostala je nedogovorena između Jasmine i njezine majke sve do uoči vjenčanja. Jeste li znali da me je zaprosio i da se planiramo vjenčati? Suze su mi nekontrolirano tekle niz lice dok sam padala na koljena i molila za oprost. Moja me prijateljica umirujuće pomilovala po kosi, uvjeravajući me da nema razloga za brigu. Vjerovala je da je najbolje što su stvari završile kako jesu i da mi je već odavno oprostila. Međutim, ja više nisam svoj. Zbog svoje nezrelosti i zavisti sam joj uskratila priliku za ljubav”, napisala je Jasmina, a svojim svjedočenjem forumaši su se podijelili u mišljenjima. Dok su jedni nudili utjehu i utjehu, nemali broj pojedinaca oštro je osudio njezin postupak. Šta vi mislite o njenoj ispovijesti?

Oglasi - Advertisement