Pošto se poznaju od detinjstva i nekada su bili veoma bliski, veza između Ane Ivanović i Novaka Đokovića bila je tema mnogih nagađanja i nagađanja. Brojne ljude zanimaju razlozi raskida njihovog prijateljstva, ali niko od njih nije dao zvaničnu izjavu o tome. Posle venčanja Novaka Đokovića počele su da kruže glasine o stanju njegovog odnosa sa Anom Ivanović. To je zbog činjenice da Ana nije prisustvovala venčanju. Slično, kada se penzionisani teniser Bastian Schweinsteiger oženio, Ana takođe nije bila prisutna, što je samo podstaklo spekulacije da se njihov odnos značajno pogoršao. Međutim nijedno od njih dvoje nikada o tome nije govorilo u javnosti.

Nakon toga, došlo je do postepenog smanjenja broja zajedničkih fotografija, gostovanja u programima i zajedničkih treninga, čemu smo jedva imali priliku svjedočiti. Međutim, i pored toga, na pitanje novinara o ovoj temi, obje strane nemaju ništa osim pohvalnih primjedbi o drugoj. Situacija između njih je očigledno bila zategnuta i široko se verovalo da je Anin prethodni dečko, Marko Stilitano, glavni uzrok tenzija. Nole i Marko su bili poznanici i preko Marka je Nole upoznao Anu. Mediji su ranije spekulisali da je kratkotrajna romansa između Ane i Marka odgovorna za razdor između dva prijatelja, jer je Nole nastavio da održava blisku vezu sa njim čak i nakon što je Ana prekinula stvari. Pričalo se da je Novak kritikovao Anu što se ne ponaša pošteno prema Marku, zbog čega je reagovala ljutito.
Uprkos promenama u njihovom odnosu, Ana Ivanović i Novak Đoković i dalje se međusobno poštuju. Ranije je njihov odnos bio drugačiji, ali Ana Ivanović i dalje pohvalno govori o Novaku i njegovim uspesima kad god se za to ukaže prilika.

Ana je napomenula da su ona i njen prijatelj zajedno odrasli u Srbiji i da su sa deset godina počeli da treniraju tenis. Za to vrijeme su učestvovali na manjim turnirima u svojoj zemlji. Kako je vrijeme prolazilo, njihovo prijateljstvo je postajalo sve čvršće. Iako su išli svaki svojim putem, ostali su veoma bliski. Tokom intervjua za “Eurosport”, Ana je izrazila svoje divljenje Novaku i njegovim izuzetnim dostignućima. Ona je navela da je ono što je Novak postigao zaista neverovatno i da je vreme na njegovoj strani. Ana čvrsto veruje da Novak ima potencijal da završi karijeru sa najvećim brojem osvojenih grend slem titula. Pored toga, Ana je izjavila da se divi Novaku iz razloga koje je ranije navela.

Naš najuspešniji teniser opisao ga je kao grb Srbije, izuzetnu ličnost. Njegov šarm i smirenost na terenu izazivaju strahopoštovanje, posebno tokom napetih mečeva. U trenucima poteškoća i važnosti, pokazala je svoju sposobnost da se najbolje ponaša, što je zaista izuzetan podvig.