Svojom zadivljujućom ljepotom i neosporivim glumačkim talentom, bez muke šarmira svakoga, učvršćujući svoj status jedne od najpopularnijih glumica. Svojom privlačnošću osvojila je srca brojnih muškaraca, a pojavila se iu brojnim domaćim filmovima.

Nakon što se preselila u Sjedinjene Države, preuzela je razne zapažene uloge u popularnim stranim ostvarenjima, od kojih su najistaknutije hvaljene serije “Lost” i “Babylon 5”.

Rođena je u Zagrebu 7. rujna 1955., a svoj talent iskazala je u raznim filmskim ostvarenjima. Jedan od značajnih filmova u kojima je glumila je “Otac na službenom putu”, koji je dobio prestižnu Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu.

Tokom 1980-ih kratko je nastupala kao izvođač s rock bendom La Cinema. Pred kraj 1991. godine sa suprugom Gorananom Gajićem odlučila je napustiti domovinu i emigrirati u SAD.

Nakon jedanaest godina provedenih tamo, 2002. se vraća u Hrvatsku i preuzima glavnu ulogu u predstavi Radeta Šerbedžije. U pitanju je naravno Mira Forlan, jedna od naših najcjenjenijih glumica sa ovih prostora.