Novinarka Vesna Dedić karijeru je započela kao mlada tinejdžerka. S trinaest godina vodila je vlastitu emisiju na Radio-Titogradu i radila u raznim redakcijama prije nego što je 2000. godine postala kreator i voditelj poznate emisije “Balkanskom ulicom”. Vesna je kroz emisiju intervjuirala mnoštvo uglednih ličnosti , a njezine stručne vještine vođenja intervjua priskrbile su joj reputaciju jedne od najboljih novinarki u srpskoj medijskoj industriji.

Profesionalno iskustvo Vesne Dedić uključuje zapošljavanje u raznim medijima kao što su Pobjeda, Studio B, televizija Politika, te konačno dobivanje stalne pozicije na RTS-u. Povodom svog rada na Javnom servisu, Vesna je nedavno objavila fotografiju iz 1993. godine, na kojoj je aktivno angažirana u pripremi materijala za nadolazeću emisiju. Montažom je prikazan jutarnji program RTS-a iz 1993. godine. Na fotografiji je subjekt prikazan kako ponosno pokazuje svoju svijetlo sivu radnu knjižicu, nakon što je upravo dobila svoj prvi stalni posao. Unatoč njezinom uspjehu, izražava zabrinutost hoće li publika cijeniti njezin trud ili ne.


Tijekom događanja Vesna Dedić, voditeljica i spisateljica, viđena je u crvenoj haljini bez imalo šminke na licu. Svima koji su je vidjeli bilo je vidljivo da, osim frizure, nema značajnijih promjena u izgledu. Vesna je kroz svoju uspješnu karijeru isticala važnost stalnog učenja. Unatoč brojnim postignućima, vjeruje u vrijednost neprestanog traženja novih znanja i iskustava.


U razgovoru za “Danas” Vesna je pričala o svojim težnjama iz djetinjstva. Htjela je da ima različite kvalitete, uključujući razigranost Rafaele Kare, oštroumnost Tanje Torbarine, šarm Mome Kapora, cinizam Aleksandra Tijanića, lakoću metafora Tirnanića, otmjenost Nebojše Đukelića, pronicljivost Dragana Babića, senzualnost Dine Čolić i ženstvenost Dunje Lango. Međutim, Vesna  je priznala da nije ostvario nijednu od ovih težnji.Ona je postala poznata po svom ličnom i osebujnom stilu.