Možda je teško povjerovati, ali karijera Vere Matović proteže se na više od pet desetljeća, počevši od ranih sedamdesetih godina prošlog stoljeća. U svojoj blistavoj karijeri prodala je milijune ploča i kazeta, osvojila brojne nagrade i etablirala se kao jedna od najomiljenijih folk pjevačica bivše države.

Uz supruga, vrsnog harmonikaša Ratomira Matovića, desetljećima je proživljavala životne uspone i padove. Njihov najveći izvor sreće su njihova voljena djeca Violeta i Miljan.

Ponosni roditelj ispričao je da je njihova kći, koja živi u Beogradu, doktorirala iz oblasti “Terorizam”, dok je njihov sin uspješno završio studij ekonomije na američkom sveučilištu.

Ova postignuća ispunjavaju roditelje neizmjernim ponosom, budući da su njihova djeca marljivo slijedila svoj put prema uspjehu, ostajući netaknuta privlačnošću popularne glazbe.

“Tijekom ranih godina moje kćeri, nažalost nismo imali priliku provoditi puno vremena s njom. Međutim, dogodio se jedan događaj koji je na mene ostavio dubok dojam. Jednog dana je bila u posjetu prijateljici gdje su imali dogovoreno vrijeme za ručak.

Promatrala sam kako bi se roditelji njezine prijateljice, i majka i otac, vraćali kući s posla i uživali u obroku zajedno kao porodica. Ovo je iskustvo istaknulo važnost aktivnog sudjelovanja oba roditelja u životu djeteta.”
Poštujući obostranu naklonost privatnosti, Vera se dosljedno suzdržavala od otkrivanja bilo kakvih informacija o Violeti i Miljanu. Međutim, željela je izraziti svoj neizmjerni ponos na svoju djecu, koja su se razvila u osobe velikog integriteta.