U nedelju je cijeli svijet obišla vijest o smrti omiljenog glumca. Matthew Perry stekao je široko priznanje i slavu ulogom Chandlera Binga u popularnoj televizijskoj seriji Prijatelji. U trenutku smrti imao je 54 godine i živio je u svojoj vili kao jedini stanar. Kada je preminuo, ostavio je golemo milijunsko bogatstvo. Važno je napomenuti da je glumac bio plaćen nevjerojatnih 800.000 dolara po epizodi tijekom sedme i osme sezone Prijatelja. Još je impresivnije primijetiti da je tijekom devete i desete sezone zarađivao milijun dolara po epizodi.

Nagađa se da je glumac dobio nevjerojatnu naknadu od oko 90 milijuna dolara za tumačenje lika Chandlera Binga.Prema međunarodnim izvorima, procjenjuje se da je u trenutku smrti posjedovao oko 120 milijuna dolara. Godine 2022. izašla je glumčeva knjiga pod naslovom “Prijatelji, ljubavnice i velika strašna stvar: Memoari”. Ovo književno djelo brzo je steklo ogromnu popularnost i postalo bestseler, rasprodan u kratkom roku.

Ozloglašenost Matthewa Perryja u kalifornijskoj industriji nekretnina dovela je do njegove uspješne prodaje četiri nekretnine, svaka procijenjena na više od 10 milijuna dolara, i 2015. i 2021. godine.U lipnju 2023. kupio je svoju posljednju rezidenciju za iznos od 5 milijuna dolara. Kako Matthew Perry nije bio oženjen i nije imao djece, njegovi roditelji, Joe Bennett Perry (koji je i sam iskusan glumac) i Susan Langford (bivša tajnica za tisak kanadskog premijera Pierrea Trudeaua), jedini su nasljednici njegove cjelokupne imovine.

U jednom intervjuu je govorio i o svojoj smrti. Neizbježno, nakon moje smrti, predviđam da će Prijatelji biti tema razgovora. Iako sam zadovoljan ovim ishodom, jer on znači da sam se dobro pokazao kao glumac, volio bih da moj doprinos pomaganju drugima bude od veće važnosti kada razmišljam o mojim navodnim postignućima.Iako priznajem da je to malo vjerojatno, bilo bi ugodno da se dogodi. U mjesecima koji su prethodili njegovoj smrti, Matthew Perry bio je fiksiran na kultnog superheroja, Batmana, išao je tako daleko da je sebe nazivao Matmenom. Naručio je postavljanje legendarnog Batmanova logotipa na podnožje svog bazena i često je oblačio odjeću s istim simbolom. Prema izvješćima međunarodnih novinskih kuća, vjeruje se da je Metjuova fiksacija za Batmana proizašla iz njegove identifikacije s likom. Osobito je sebe vidio kao bogatog pojedinca koji se samostalno bori za pravdu.

Oglasi - Advertisement