On je bio jedna od najvećih pop zvijezda u istoriji muzike. U trenutku kada je Michael Jackson preminuo, bio je navršio 50 godina. Uvriježeno je mišljenje da je njegovo tijelo bilo nepovratno oštećeno estetskim operacijama i anoreksijom od koje je patio.

Trenutak kada je Michael Jackson prvi put izveo svoj kultni ples “moonwalk” sagledava se kroz različite perspektive. Ovaj je ples bio ključan u dovođenju Michaela Jacksona do vrhunca njegove slave. Međutim, ostaje znatiželja u vezi s osobom odgovornom za podučavanje ovog zamršenog i revolucionarnog plesa. Tijekom intervjua, Michael Jackson je otkrio da je plesnu tehniku ​​Moonwalk naučio od neke nevjerojatno talentirane i darovite djece koja su živjela u getu, a koja su slučajno bila afroameričkog podrijetla. Opisao ih je kao briljantne i kao one koji posjeduju urođenu sposobnost za ples. Prema njegovim riječima, djeca su bila začetnici plesa, koja su ga prožela svojim jedinstvenim štihom i stilom, čineći ga uistinu izuzetnim. Prepoznavanje izvora vlastite inspiracije rijetka je osobina, a za to je potreban istinski nadaren pojedinac. Michael Jackson, tijekom svog vrhunca uspjeha, pokazao je tu osobinu pripisujući podrijetlo svojih prepoznatljivih plesnih pokreta drugoj osobi. Ovaj čin poniznosti ne viđa se često u industriji zabave gdje se originalnost cijeni iznad svega.

Život i karijera Michaela Jacksona obilježili su izazovni trenuci koji se nikada neće zaboraviti, unatoč njegovom neosporivom talentu. U svojim ranijim godinama, Michael Jackson je imao umjereno smeđi ten koji je bio karakterističan za Afroamerikance. Međutim, 1980-ih boja njegove kože doživjela je značajnu svjetliju transformaciju. Kao odgovor na upite, Michael je promjenu pripisao medicinskom stanju koje je nazvao “vitiligo”, što nije potvrđeno sve do njegove autopsije godinama kasnije. Vitiligo je rijetko stanje kože koje uzrokuje kvar i propadanje stanica koje proizvode melanin. U njegovu patogenezu uključen je autoimuni sustav, no točan uzrok još uvijek nije poznat. Način na koji vitiligo napreduje nije ujednačen. Umjesto toga, stanje se pojavljuje u obliku mrlja koje nastavljaju rasti i mijenjati oblik. Kako bi riješio problem, Jackson je koristio kremu za posvjetljivanje kože pod nazivom Porcelana. Nejasno je je li izbjeljivanje pokušaj izjednačavanja mrlja ili je pridonijelo razvoju vitiliga.

Dr. Arnold Klein, Michaelov dermatolog, imao je vrlo prisan odnos s njim. Bilo je tako blizu da je Michael oženio Debbie Rove, koja je bila medicinska sestra dr. Kleina. Zajedno su imali dvoje djece po imenu Michael Jr. i Paris Jackson. Unatoč izgledu da Michael Jackson ima punu glavu guste, crne kose, on je zapravo bio ćelav i počeo je nositi perike počevši od 1984. godine. Do ovoga je došlo zbog nesreće koja se dogodila na setu; umjetnik se zapalio i zbog toga izgubio kosu. Kako bi prikrio taj trajni gubitak kose, pjevač je dao tetovirati šiške na čelo, pa je preko njih mogao nositi periku. Nesreća koja se dogodila imala je dubok utjecaj na život Michaela Jacksona. To je dovelo do njegove teške ovisnosti o lijekovima protiv bolova, kao i do njegove duboke uključenosti u plastičnu kirurgiju. Michael Jackson bio je podvrgnut nekoliko kirurških zahvata, uključujući dvije operacije nosa i stvaranje rupica na bradi. Prema medicinskim stručnjacima, ti su zahvati vjerojatno bili posljedica tjelesne dismorfije. Nagađa se da je bio podvrgnut i drugim operacijama, poput punjenja obraza, stanjivanja usana i podizanja čela.

U trenutku smrti bio je navršio pedesetu godinu života. Tragično, njegovo je tijelo trajno opustošeno i anoreksijom i kozmetičkim zahvatima. Obdukcijom je otkriveno da je glazbenik zadobio opsežne rane i ožiljke koji su mu prekrivali cijelu osobu. Zbog svoje anoreksije, osoba je konzumirala samo jedan mali obrok svaki dan. Kao rezultat toga, autopsija je otkrila da je u njegovom želucu bila samo hrpa tableta. Muškarac nije imao prirodnu kosu na glavi i umjesto toga nosio je periku. I obrve i šiške bile su mu tetovirane, a usne su mu također bile tetovirane crvenim pigmentom.Pjegavi izgled njegove kože pružio je uvjerljiv dokaz da je patio od vitiliga.

 

Oglasi - Advertisement