Mnoge žene koje imaju problema sa viškom kilograma su neodlučne  kada je u pitanju izbor dijete. Međutim, pronalaze novopronađenu motivaciju kada otkriju slavnu ličnost koja je uspješno smršala. Jedan od takvih primjera je Kolinda Grabar-Kitarović, za koju se priča da je izgubila polovinu svoje težine modificiranom dijetom poznatom kao liposukcijska dijeta.  Najnovije fotke bivše hrvatske predsjednice pokazuju da ona sada izgleda odlično.

 

Ova dijeta je stekla popularnost među poznatim ličnostima među kojima su Suzana Mančić, Neda Ukraden, Halid Bešlić, Jennifer Aniston, Monica Beluchi i Penelope Cruz. Dijeta omogućava konzumaciju mesa, ribe, jaja, sira, mliječnih proizvoda, svježeg voća i povrća. Iako su masti važne, treba ih konzumirati umjereno i s oprezom. Upotreba šećera je strogo zabranjena, a dijeta se sastoji od tri glavna obroka i užine. Dan počinje limunadom nakon čega slijedi lagani doručak, kao što je omlet sa sirom ili smoothie.

Da biste održali zdravu ishranu tokom ručka, preporučuje se konzumiranje mesa uz salatu, posebno zelje, a ne korjenasto povrće. Konzumacija šećera je strogo zabranjena. Uključivanje probiotika u prehranu i uzimanje omega-3 suplemenata se savjetuju za optimalno zdravlje. Nedavno je The Financial Times objavio članak o Fortenovi, u kojem su istaknuti pregovori ruskog predsjednika Vladimira Putina i bivše hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Razgovori su bili usredsređeni na potencijalni kolaps Agrokora, kompanije koja je bila u većinskom vlasništvu ruske Sberbanke tokom njenog restrukturiranja. Grabar-Kitarović je u tekstu otkrila da su uspjeli izbjeći tužbu u kojoj je Rusija optužila Hrvatsku za nacionalizaciju Agrokora. Financial Times je opširno izvještavao o prodaji Fortenove, uz spominjanje raznih međunarodnih i hrvatskih zvaničnika.

Kako prenosi Index.hr, pregovori Grabar-Kitarović i Putina detaljno su opisani u članku o potencijalnom bankrotu Agrokora, kompanije u kojoj Sberbank ima većinsko vlasništvo od 42 posto, a VTB sedam posto. Hrvatska vlada igrala je značajnu ulogu u ovim pregovorima, s političarima i rukovodiocima koji su putovali između Zagreba i Moskve kako bi se sastali s ruskim zvaničnicima. Grabar-Kitarović je tokom posjete crnomorskom ljetovalištu Soči na susretu s Putinom izrazila zabrinutost zbog poteškoća s kojima se Agrokor suočava. Priča se da je Putin bio ljut kada je saznao da je Sberbanka zarobljena u Hrvatskoj bez njegovog znanja. Izvor blizak banci tvrdi da je Putin čak tražio i povlačenje svojih sredstava.