I dan danas se ne prestaje raspravljati o svađi između Ane Ivanović i Jelene Janković. Ana Ivanović i Jelena Janković važe za dvije najuspješnije tenisačice iz Srbije. To je  naravno s izuzetkom Monike Seleš, koja je djelovala u vrijeme Jugoslavije. Ana i Jelena gotovo istovremeno ostvarile su pobjede na turnirima i popele se na visoka mjesta na WTA listi. Međutim, njihov odnos nije bio osobito prijateljski, što nije rijetkost u natjecateljskom svijetu tenisa. Povremeno bi im se reketi križali na terenu, što je rezultiralo napetim trenucima.

Među njima je navodno postojao osjećaj neprijateljstva, iako je to ostalo neizgovoreno i neobjašnjeno. Strani izvjestitelji svojedobno su tvrdili da je Jelena ismijavala Aninu prepoznatljivu gestu ruke nakon trijumfa na turniru Roland Garros, ali nijedna igračica nikada nije potvrdila istinitost te priče.

U travnju 2010. Snežana, Jelenina majka, dala je izjavu koja je imala za cilj provocirati Anu. Iako nije spomenula nijednu konkretnu osobu po imenu, bilo je lako zaključiti na koga cilja svoje riječi. Nakon toga, Janković je nastupila na “Fed Cupu” za reprezentaciju Srbije u Beogradskoj areni, dok je Ana odlučila odustati od turnira. Jelena je u proteklom desetljeću u svim prilikama osim jednom bila prisutna u sastavu reprezentacije. Unatoč teškoj ozljedi, proputovala je veliku udaljenost diljem svijeta kako bi sudjelovala u Fed Cupu.

Za to vrijeme Snežana Janković komentirala je kako je netko negdje drugdje pio kavu dok se njezino dijete trudi predstavljati svoju zemlju, čak i ozlijeđeno. Moguće je da se ovaj komentar odnosio na paparazzi slike snimljene na Mallorci na kojima su Ana i njen tadašnji partner, gdje je viđena kako kao lijepa tenisačica uživa u kavi. Uglavnom njen je komentar tada izazvao veliku buru u javnosti.