Etnološku smotru u Etnografskom muzeju u Beogradu, po tradiciji, svečano je otvorila Tamara Vučić, prva dama Srbije. Tijekom svečanog otvaranja pokazala je kako se nije potrebno slijepo pridržavati modnih konvencija. Ona je već poznata po svom besprijekornom stajlingu koji mnoge dame kopiraju.

Tijekom događaja supruga Aleksandra Vučića osvojila je okupljene svojom zadivljujućom odjećom. Nosila je crnu satensku haljinu do poda koja je imala jedinstvene detalje, uključujući nekonvencionalne naramenice i bijeli remen u etno stilu koji je upotpunio temu događaja. Iako je haljina na prvi pogled djelovala jednostavno, ovi su je detalji doista istaknuli.

Pažnju okupljenih privukao je udoban i prostran sako prve dame Srbije koji je bio izrazito tamne boje i predimenzioniran. Već duže vrijeme postoji modno pravilo koje se prenosi da u odjevnoj kombinaciji ne treba kombinirati tamne i crne boje. Ova kombinacija je već duže vrijeme stigmatizirana. Međutim, posljednjih godina došlo je do odbijanja ovog zastarjelog vjerovanja. Sve više pojedinaca uviđa da ova kombinacija zapravo može biti vrlo skladna i komplementarna.

Teget, suvremena i prigušena nijansa, u kombinaciji s klasičnom i sofisticiranom crnom daje šik izgled. Spoj ove dvije boje dodaje dubinu i svježu dimenziju vašoj odjeći, čineći je mnogo zadivljujućom od običnog i monotonog kompleta. Gospođa Vučić na ovu je prigodu donijela intrigantan dodatak koji je upotpunio njezin outfit. Retro torbica, diskretna, ali efektna, ukrašena je metalnim remenom i upotpunila je cjelinu. Prva dama Srbije pokazala je da se kršenjem modnih konvencija može postići zapanjujući rezultat. To pokazuj ei reakcije njenih pratilaca na društvenim mrežama koji su joj u komentarima udijelivali samo komplimente.