Goran Ivanišević, koji je  dobio ime po majci, rođen je 13. rujna 1971. u Splitu. Njegov otac Srđan bio je profesor strojarstva, a majka inženjerka kemije. Ivanišević ima stariju sestru Srđanu. Tijekom djetinjstva, kao i mnogi drugi dječaci, volio je igrati nogomet, košarku i trčati u slobodno vrijeme. Kroz karijeru krosaša ukupno je pet puta osvajao naslov prvaka. Već u tim ranim danima bilo je vidljivo da Goran ima budućnost u svijetu sporta, a kada je prvi put kročio na teniski teren, postalo je jasno da će to biti njegova životna strast. Ovaj ključni trenutak nije bio značajan samo za Gorana nego i za njegovu obitelj i cijelu naciju.

 

Goran se zbog operacije morao povući iz tenisa nakon pobjede u Wimbledonu. Vratio se 2004., ali je poražen od Lleytona Hewitta u trećem kolu Wimbledona. Goran Ivanišević trijumfom u Wimbledonu zacementirao je svoje mjesto u analima “bijelog sporta”. Trenutačno je trener najboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića. Tijekom intenzivnih utakmica, Ivanišević se upušta u žustre razgovore sa svojim štićenikom i bodri ga s tribina neskrivenim žarom, razinom entuzijazma bez premca u prošlosti. To je njegova uloga od 2019. godine i nastavlja da niže uspjehe kao trener.

O osobnom životu Ivaniševića malo je dostupnih podataka. No, poznato je da je Nives Čanović, koja slovi za jednu od najljepših žena u Hrvatskoj, otkrila osjećaj emotivne radosti. U Zagrebu je par krajem 2017. godine privatno dogovorio vjenčanje u restoranu. Da je postala gospođa Ivanišević Nives je insinuirala preko fotografije snimljene na slavlju. Uz fotografiju je stavila stihove omiljene pjesme Petra Graše: “Ako pitaju, ljubavi, imamo li sve, recite – da, posjedujemo sva bogatstva svijeta.

I dok Ivanišević i njegova supruga ne govore otvoreno o privatnom životu, na potonjem profilu na Instagramu povremeno se mogu pronaći djelići iz obiteljskog doma, u kojem se u privatnosti s ljubavlju čuva njihov sin Oliver. Par se svjesno trudio zaštititi svoje dijete od pogleda javnosti. Osim svog raskošnog prebivališta, koje karakterizira shema boja bež i sive, obitelj Ivanišević može se pohvaliti prostranim sobama koje krase jedinstvena umjetnička djela i živopisne nijanse koje krase zidove. Osim toga, obitelj uživa u prostranoj, prekrasnoj terasi.