Odlazak nekoga sa ovog svijeta je uvijek tragičan, a naročito kada se uz to vezuju šokantni detalji. U Dominikanskoj Republici luksuzni dom Voljenke Ilić, zanosne natjecateljice iz sedme sezone reality showa “Parovi”, postao je mjesto nedavnog otkrića – njezine prerane smrti. Pretragom stana pronađena je oproštajna poruka. Dodatno, donji ekstremiteti žrtve bili su sputani, a njezina je lubanja nosila teret utega. Naime, bila je ukrašena i bijelim svadbenim pokrivačem. Vijest o njenoj smrti podijelio je i Milutin Radosavljević Mili, njen kolega iz rijalitija. Mili, koji je s njom održavao prijateljske odnose, za Kurir je otkrio da je bio u kontaktu s Voljenkom. Prema njegovim riječima, povjerila mu se o svojim osobnim borbama, izražavajući svoju bol i priznajući da je razmišljala o samoubojstvu.


Tijekom jednog od svojih menstruacijskih ciklusa doživjela je znatno povećanje tjelesne mase i patila od teške melankolije. Istovremeno je naišla na pojedinca koji živi u Dominikanskoj Republici i prihvatila je mjesto njegovateljice. Za njezin rad uspostavljen je fiksni raspored. S vremenom je između njih procvjetala romantična veza, što je dovelo do razvoja snažne emocionalne veze. Životi su im podijeljeni između Srbije i Dominikanske Republike. Nakon toga je na njegov zahtjev krenula s režimom prehrane, što je rezultiralo značajnim gubitkom težine. Mili je u izlaganju za Kurir strastveno izrazio svoju duboku ljubav prema njoj i otkrila trenutak njihovog konačnog susreta.

Posljednji susret s njom dogodio se u Trebinju. U to vrijeme s njom je bio muškarac koji je inzistirao da se vrate u Dominikansku Republiku. Tijekom našeg razgovora prije dva mjeseca otkrila nam je svoju borbu sa suicidalnim mislima. Izrazila je kolebljivost između povratka u Srbiju ili ostanka u inostranstvu. Ozbiljno sam se trudio odgovoriti je od tih mučnih misli. U međuvremenu je bila u kontaktu s još tri osobe. Posljednje se dopisivala s Ivanom Buhom. Unatoč pokušajima da sve uvjeri da cvjeta, tragično si je oduzela život. Nadala se da će njezina sestra doći i živjeti s njom, ali ta se težnja nije ostvarila. Muškarac s kojim je bila osigurao joj je ugodnu egzistenciju, a čak su se i vjenčali. Trenutno se odlučuje gdje će biti sahranjena, da li će to biti tamo ili ovdje u Srbiji.

Važno je podsjetiti da je Ilić tijekom gostovanja u reality programu Parovi otvoreno pričala o svojoj osobnoj borbi s pokušajem samoubojstva. Doista, pokušala sam samoubojstvo jer nisam mogla zamisliti svjetliju budućnost i borila sam se pronaći smisao svog postojanja. Zaokupljala mi je pomisao da ću se svojim autom zabiti u nasip i time prekinuti svoje muke. Cijeli mi se život čini kao kockanje, beskrajni niz prilika bez opipljivog ishoda.