Da Zoranu Đinđiću nije tragično oduzet život, danas bi obilježio 71. rođendan. Umjesto toga, njegovoj obitelji ostaje vječna tuga. Sahrana njihovog oca ostavila je dubok trag na Luku i Jovanu, ostavivši neizbrisiv utisak na ceo srpski narod. Naime, Zorana Đinđića, tadašnjeg premijera, ispratile su tisuće građana, a prošlo je dvadeset godina od njegove tragične i nasilne smrti. Kroz ove godine djeca ovog cijenjenog političara, čije se riječi i dan-danas spominju, dokazali su se kao časni, vrijedni i ugledni pojedinci, a da do sada nisu bili umiješani ni u jedan skandal.

Zoran i Ružica vjenčali su se 1990. godine i iste godine dobili svoje prvo dijete Jovanu. Tri godine kasnije, 1993., radosno su dočekali svoje drugo dijete, sina Luku. Nakon neopisive tragedije koja je zadesila njezinu obitelj, Ružica se svim srcem posvetila svojoj djeci, nastojeći ih usmjeriti na pozitivnu životnu putanju. U dobi od 13, odnosno 9 godina, Jovana i Luka doživjeli su gubitak najvećeg izvora podrške. Unatoč ogromnoj boli koju su pretrpjeli, njihova gorčina i žeđ za osvetom ostali su nepokolebljivi. Umjesto da se predaju očaju, odlučili su se povući iz društva i svesrdno se posvetiti svojim težnjama i ambicijama.

 


Jovana Đinđić u 33. godini nevjerojatno liči na svog oca po svojoj osobnosti. No, oni koji je poznaju često primjećuju kako nevjerojatno sliči svojoj majci Ružici, kada je u pitanju njezin fizički izgled, gracioznost i staloženost. Od oca je naslijedila i elokvenciju i političke sklonosti. Uspješno je položila sve svoje ispite u roku, da bi na kraju diplomirala na Sveučilištu Singiduni 2013. godine s diplomom komunikologije. Međutim, njezino školovanje nije tu prestalo; umjesto toga, završila je magistarski studij iz područja socijalne kognicije, točnije u Londonu.

 

Nasuprot tome, već u dobi od tri godine Luka je postao istaknuta figura glasovitih studentskih prosvjeda tijekom zime 1996./1997. Uhvaćen na očevim ramenima, predvodeći prosvjednike s simboličnim transparentom na kojem je pisalo “Beograd je svetinja”, njegova je slika obišla cijeli svijet. Sin Zorana  Đinđića završio je Fakultet političkih znanosti u Beogradu. Tijekom vremena koje je proveo tamo, njegovi vršnjaci i mentori primijetili su da se stalno držao veselo i pokazivao nevjerojatnu ljubaznost. Pojavila su se nagađanja da bi on mogao krenuti sličnim putem kao i njegov otac, jer se šuškalo o njegovom interesu za politiku. Međutim do danas to se nije desilo i čini se da je Luka izabrao drugačiju krijeru daleko od očiju javnosti.


Povodom obilježavanja 20. obljetnice očeve tragične smrti, on je uz majku Ružicu položio cvijeće na očevo počivalište u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Ovom prigodom javnost je dobila uvid u Lukino sazrijevanje u profinjenog i sofisticiranog mladića. Međutim, sve do ovog trenutka djelovao je rezervirano i nezainteresirano za kontakt s medijima. Romantični status Zoranovog nasljednika i dalje je misterij o kojem mnoge žene nagađaju. Međutim, opće je poznato da je izrastao u atraktivnu osobu, s ozbiljnošću urezanom na njegovom licu koja je dodala njegovu jedinstvenu privlačnost.