Pjevačica Maja Odžaklijevska, najmlađa od troje braće i sestara, rođena je 21. travnja 1952. u Skoplju. Kad je imala samo dvije i pol godine, njezin otac Ljubiša Odžaklijevski, multimedijalni umjetnik, napustio je obitelj i preselio se u Beograd. Njezina majka Dragica Arsenijević, glumica Makedonskog narodnog kazališta, nekoliko godina kasnije odvela je Maju i njezinu braću i sestre u Švedsku, gdje je Maja završila osnovno obrazovanje.

Nakon povratka u Skoplje, Maja je upisala glazbenu školu s željom da postane operna pjevačica.Tijekom 1970. godine gostovala je u renomiranoj glazbenoj emisiji “Maximetar”. U to vrijeme zapazio ju je Radoslav Graić, a potom je dobila manju ulogu u predstavi “Rable” Jean-Louisa Baroa. Predstava je izvođena dvije sezone na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Na festivalu Beogradsko proljeće 1971. godine izvela je pjesmu “V oblak sonce”, čime je započela njezina bogata i uspješna karijera u festivalskom krugu.
Dok se isprva vjerovalo da će darovita Maja krenuti stopama Olivere Katarine i uspostaviti paralelnu karijeru, njezino bavljenje kazalištem bilo je s prekidima. Unatoč tome što joj je ponuđeno da glumi Koštanu, odbila je, navodeći kao razlog njezinu napornu prirodu. No, petnaest godina kasnije preuzela je kultnu ulogu Stankovićeve heroine i nastupila pred prepunom dvoranom u zapaženih pet godina. I njen privatni život je jako interesantan. I dok su mnoge ugledne osobe raskinule dugogodišnje veze i brakove, rekorder po najuvjerljivijim i najčešćim razvodima drži proslavljena pjevačica Maja Odžaklijevska.

Prema navodima medija, Maja je svoje ljubavne veze navodno prekidala nevjerojatnih dvanaest puta. U većini slučajeva razlozi koji su doveli do tih prekida bili su zapanjujuće slični. Tijekom svog života sklopio sam dvanaest, kako bi se moglo nazvati, “brakova”. U tim odnosima, kada dođe trenutak i pojavi se ponašanje ili buka koju ne mogu tolerirati, skupim sve svoje stvari i stavim ih u vreće za smeće prije nego što izgovorim riječi: “Tvoje su stvari točno ispred tebe.” Ovo označava kraj braka i početak novog. Kako je moja mama govorila, jedno se nateglo, drugo rasteglo, ispričala je pjevačica. Poznata umjetnica Maja Odžaklijevska nedavno se oprostila od svojih obožavatelja i povukla se iz karijere. Trenutno živi izvan Beograda, uživa u tišini prirode i provodi dane sa svojim kućnim ljubimcima, među kojima je i njen voljeni unuk Luka kojem je dijagnosticiran autizam, što joj donosi neizmjernu sreću.

Oglasi - Advertisement