Majka Jelene Đoković, Vera Ristić, rijetko se viđa u javnosti za razliku od Dijane Đoković. Rijetka je pojava vidjeti paparazzi slike njih dvoje zajedno jer se lako mogu nabrojati na prste jedne ruke. Unatoč tome, majka i kći održavaju vrlo blisku i snažnu vezu. U intervjuima koje je Jelena Đoković davala rijetko je zalazila u temu svojih roditelja. Ipak, iskorištava svaku priliku da oda priznanje za ulogu koju su u njezinom životu imali njezin otac Miomir i majka Vera. Oni su joj omogućili i obrazovanje i slobodu da bude neovisna. Osim toga, usadili su joj važnost stavljanja obitelji iznad svega.

 


Sada se kao supruga i majka oslanja na vrijednosti koje su joj usađene iz kuće iz djetinjstva i smjernice koje su joj roditelji dali u odgoju svoje dvije godine starije sestre Marije. Jelena je mišljenja da žene kroz promatranje svojih roditelja, točnije majki, uče brojne osobine. Jelenina majka rodila je nju i sestru u mladosti, a unatoč izazovima uspjela ih je odgojiti neumornim radom. Jelena se divi majčinoj otpornosti i odlučnosti da im omogući kvalitetan život i obrazovanje, čak i u nevjerojatno teškim okolnostima. Jelena pohvalno govori i o svom ocu.

Novak Đoković ima nepokolebljivu podršku obitelji tijekom cijele godine. Pažljivo prate svaku utakmicu i bodre ga s istinskim žarom. Osim odane obitelji, Novak sada ima i novo pojačanje u navijačkoj sekciji na US Openu – Veru, majku Jelene Đoković. Majka Jelene Đoković nedavno je snimljena u Novakovoj loži kako pozorno promatra meč svog zeta. Prošlo je dosta vremena otkako se pojavila, ali njezino divljenje Novaku Đokoviću i njihovom prijateljskom odnosu ostaje nepokolebljivo.

Vera Ristić izazvala je veliku pozornost domaćih i svjetskih medija, ponajviše zahvaljujući svom stalnom blistavom osmijehu. Bilo je primjedbi i na račun njezine kćeri Jelene, za koju se govorilo da je slika svoje majke i da je naslijedila njezin fantastičan izgled. Svoje držanje, suzdržanost i smisao za stil Vera je prenijela svojoj kćeri, koja nije skrivala snažnu emocionalnu povezanost s obitelji. Loža Novaka Đokovića je sada kompletna.