Dve najuspešnije teniserke iz Srbije su Ana Ivanović i Jelena Janković. Naravno, ne možemo zanemariti dostignuća Monike Seleš u vreme Jugoslavije ali ona je bila sasvim druga kategorija i imala je nevjerovatan talenat i dostignuća. Iako su i Ana i Jelena postigle uspehe na turnirima i obezbedile prve pozicije na WTA listi otprilike u isto vreme, njihov odnos se pre može opisati kao poznanici nego bliski prijatelji. Ovo je uobičajena pojava, ali povremeno se nadmeću jedni protiv drugih na terenu.


Bilo je šapata o zategnutim odnosima između ove dvije osobe. Ostalo je nepoznato da li je u glasinama bilo istine ili ne, jer nikada nisu otvoreno razgovarali o tome. Međutim, bilo je vremena kada su međunarodni novinari izvestili da je Jelena naizgled ismejala Anin prepoznatljiv gest rukom nakon njenog trijumfa na prethodnom turniru Rolan Garosa. U aprilu 2010. intrigantnu izjavu dala je Snežana, Jelenina majka.

Iako nikog nije eksplicitno spomenula po imenu, bilo je sasvim jasno na koga aludira. Nakon toga, Jankovićeva je nastavila da predstavlja reprezentaciju Srbije na “Fed kupu” održanom u Beogradskoj areni, dok je Ana odlučila da se povuče sa tog događaja.


Tokom protekle decenije Jelena je konstantno predstavljala reprezentaciju, sa samo jednim izuzetkom. Tada, uprkos značajnoj povredi, putovala je širom sveta kako bi učestvovala u Fed kupu. Nasuprot tome, postoji neko negde drugde, dok ležerno ispija kafu, dok se moje dete hrabro takmiči za svoju zemlju povređeno i daje sve od sebe. Snežana Janković je izrazila ova osećanja, verovatno misleći na Anu i slike paparaca snimljene na Majorci. Ove fotografije prikazuju zadivljujuću teniserku kako uživa u izlasku na kafi sa svojim tadašnjim dečkom. Ana ove navode nije komentarisala u javnosti.