Omar Burkan Gala višestruki je talent iz Iraka koji se proslavio kao model, glumac i fotograf. 2013. je stekao svjetsku slavu zbog osebujnog skandala. Njegova je ljepota bila toliko zadivljujuća da je navodno ispraćen iz Saudijske Arabije isključivo na temelju svog neodoljivog izgleda. Kontroverza oko njegovog imena izazvala je veliku buku, a on je iskoristio pozornost u svoju korist, iskoristivši svoj kratki trenutak u središtu pozornosti. Tijekom kulturnog slavlja u Rijadu dogodila se epizoda dok su on i dvojica njegovih suradnika upravljali promotivnim štandom. Omar se osvrnuo na događaj u razgovoru iz siječnja 2015. i otkrio pravi tijek događaja.

Zbog mog rada kao modela, neke su me djevojke na festivalu prepoznale i prišle mom štandu tražiti autograme i fotografije. Nažalost, ovakvo ponašanje nije naišlo na dobar prijem kod mještana, uključujući i vlasti, koji su me pristojno zamolili da napustim događaj. Izrazili su zabrinutost da bi moja prisutnost mogla uzrokovati da se sudionici zaljube u mene. U tom vremenskom okviru, osoba poznata po svojim zavodljivim manirama podijelila je zadivljujuću objavu na Facebooku. Poruka je glasila: “Percepcija ljepote žene trebala bi dolaziti iz njezinih očiju, jer one služe kao ulaz u njezino srce – mjesto gdje prebiva ljubav. Nakon incidenta, izaslanstvo Saudijske Arabije objavilo je priopćenje kako bi dalo pojašnjenje. U priopćenju su istaknuli kako je smjena Borkana bila samo s festivala, a ne iz same države. Razlog tome je stroga politika spolne segregacije u zemlji, koja ženama zabranjuje interakciju s muškarcima koji im nisu u rodu. Osim toga, optužili su Al Galu za izvođenje “nepristojnih” plesova tijekom događaja.

 

Vijest se već proširila svijetom, a njemu je dodijeljena počasna titula “najljepši Arap na svijetu”.Rođen u Bagdadu, Irak, 23. rujna 1989., Omar Borkan Al Gala proveo je većinu svog djetinjstva u Dubaiju. Njegova se obitelj na taj potez odlučila u nadi da će poboljšati svoj životni standard. S 18 godina otisnuo se u svijet modelinga i od tada predstavlja prestižnu marku “Samsung” te je bio glavna atrakcija na nekoliko modnih revija. Kako je vrijeme prolazilo, postao je online senzacija, prikupivši nevjerojatnih 1,3 milijuna pratitelja na svom Instagram računu. Njegova magnetska prisutnost ostavila je žene u čudu, a to dokazuje neprestani niz komentara na svaku objavu šarmantnog Omara. Strani mediji smatraju ga najšarmantnijim Arapom. Godine 2015. oženio se s Iasmin Oveidah, modnom dizajnericom iz Jordana. Svoju su vezu pomno čuvali od očiju javnosti i nikada nisu dopuštali medijima da ugledaju njihov zajednički život. Godine 2016. njihova je ljubavna priča zaokružena dolaskom sina.

Njihove manekenske karijere ukrstile su se u raskošnom gradu Dubaiju, gdje su se  zaljubili Brojne obožavateljice na društvenim su mrežama izrazile nezadovoljstvo njegovim statusom veze, a nerijetko su komentirale kako se ona doima previše muževno da bi bila s njim. Međutim, njezine nedavne fotografije ilustriraju upečatljivu transformaciju njezina izgleda. Godine 2018. došlo je do razlaza i svatko je otišao svojim putem. Iako uzrok rastave nije izričito naveden, široko se vjeruje da je do toga došlo zbog duljeg razdoblja fizičke udaljenosti između uključenih strana. Osobito je Omar držao svoje romantične veze privatnima i umjesto toga usredotočio se na napredak u svojim profesionalnim poslovima. I dalje plijeni svojom ljepotom obožavateljice širom svijeta.