Zana Nimani, prva i najomiljenija pjevačica glazbenog ansambla “Zana”, ostavila je neizbrisiv dojam na glazbenoj sceni bivše Jugoslavije. Unatoč golemoj popularnosti na vrhuncu karijere, njezino iznenadno povlačenje iz javnosti ostalo je enigma kako za glazbene kritičare tako i za obožavatelje. Zanina karijera dosegla je prekretnicu 1980. godine kada se pridružila glazbenoj grupi koja je dijelila njeno ime. Uspješnica Dodirni mi kolena odigrala je značajnu ulogu u pokretanju Zanine popularnosti, a i danas je dragi klasik koji se često vrti na koncertima, zabavama i radijskim postajama. Tekst pjesme napisala je Marina Tucaković, koja je tada već bila cijenjena i renomirana kantautorica u regiji. U osamdesetima je grupa Zana bila na vrhuncu svoje poplarnosti.

Ostalo je živo sjećanje na prvi susret Marine Tucaković sa Zanom u Studiju 6 Radio Beograda. Zana, tada punašna žena, posjedovala je markantnu ljepotu. No, upravo je njezin nevjerojatno snažan glas bio ono što je Marinu istinski očaralo. Marina i Zana zajedno su surađivale kako bi oplemenile njezinu javnu osobu. Ipak, brzo se pokazalo da je publiku najviše privuklo Zanino glazbeno stvaralaštvo. Njezin glas i očaravajuća čarolija koju je bacala bili su najzadivljujući aspekti njezine umjetnosti. Kantautorska vještina Marine Tucaković nadilazi samo pjesmu “Dodirni mi kolena”, budući da je napisala i druge hitove s vrha top lista za bend “Zana”. Među tim hitovima su bezvremenski klasici “Majstor za poljupce” i “Jabuke i vino”. Uspjeh ovih pjesama učvrstio je Tucakovićevo kontinuirano partnerstvo s grupom, što je rezultiralo još većim brojem sljedbenika i nje i Zane.

Odlazak Zane Nimani iz javnosti na vrhuncu njezine slave nije umanjio njezin trajan utjecaj na glazbu. Njezin izvanredan glas i glazba ustrajali su kroz godine, ostavljajući značajan i neizbrisiv dojam na buduće generacije diljem regije. Unatoč značajnoj slavi koju je stekla kao pjevačica grupe “Zana”, Zana Nimani je 1985. napravila hrabar izbor da napusti grupu i započne svoju karijeru kao solo umjetnica. Njezino početno samostalno izdanje pod nazivom “Noćas pjevam samo tebi” naišlo je na topao prijem publike. No nakon toga Zana se povukla iz javnosti, što je nemali broj njezinih obožavatelja ostavilo u nevjerici. Nakon što je Zana napustila glazbenu industriju, udala se za Đorđa Šiškina i rodila njihovu kćer Theu 1991. Ubrzo nakon toga, Zana je napravila izvanredan izbor: otišla je iz Srbije i nastanila se u Kanadi. Ova značajna odluka predstavljala je značajan pomak u njezinom životu jer je napustila i domovinu i svoju glazbenu karijeru, odlučivši započeti iznova na drugom dijelu svijeta.

Nakon što je život na pozornici ostavila iza sebe, Zana se okrenula financijskoj industriji i posvetila joj se boraveći u Kanadi. Ova promjena u karijeri bila je još jedan primjer njezine hrabre prirode i sposobnosti prilagodbe nepoznatim situacijama. Unatoč odlasku iz glazbene industrije tijekom vrhunca svoje karijere, život Zane Nimani poprimio je novo bogatstvo stjecanjem novih iskustava. Unatoč tome što više nije bila aktivna sudionica glazbene scene, njezina strast prema glazbenom izričaju ostala je kroz utjecaj koji je imala na njezinu kćer. Dajući prednost svom obiteljskom životu i istražujući nove osobne interese izvan glazbe, Nimani je pronašla osjećaj ravnoteže i zadovoljstva koji je značajno unaprijedio njezinu životnu priču na osobnoj razini.