Tamara Vučić, prva dama Srbije, poznata je po svojoj skromnosti i diskreciji, jer se retko pojavljuje u javnosti. O njoj je dostupno vrlo malo podataka osim o njenom braku sa Aleksandrom Vučićem 2013. Tamara je rođena u Beogradu 1981. godine i tamo je završila osnovno i srednje obrazovanje pre nego što je diplomirala političke nauke na Fakultetu političkih nauka.

Izveštaji srpskih medija ukazuju da je ona preko deset godina zaposlena u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije, a takođe učestvuje u humanitarnim aktivnostima i prisustvuje događajima u vezi sa tim. Vrijedi naglasiti da je odlučila da se suzdrži od bilo kakvog uključivanja u političke kampanje svog supružnika, jer više voli da vodi privatan i miran život. Ipak često se pojavljue na raznim kulturnim i javnim događajima u zemlji i inostranstvu.

Tokom trećeg godišnjeg Samita prvih dama i gospode u Kijevu ukrstili su se Tamara Vučić i Šon Pen. Naime, prva dama Srbije trenutno boravi u Kijevu kao gost samita, čiji je domaćin ove godine Olena Zelenska. Aktivnosti prve dame podijelile su sa svojim drugovima, koji su imali priliku svjedočiti njenoj pripremi za skup. Pogled na njenu crnu haljinu koja je vijorila oko nje, praćenu jednostavnom frizurom ukrašenom frizurom, te šminkom koju je lično nanijela, obradovao je prisutne i one koji su pratili Tamarin proces prije događaja.

Tamara je na prijemu imala priliku da upozna mnoštvo uvaženih pojedinaca, među kojima su visoki zvaničnici, prve dame i druge istaknute ličnosti. Među njima je bio i jedan od najpoznatijih glumaca svih vremena, Sean Penn. Tamara i Šon su razgovarali, pa čak i napravili zajedničku fotografiju, koju je prva dama podelila uz jezgrovit natpis: „Bilo je divno iskustvo upoznati svetski poznatog glumca Šona Pena. Iako je glumčeva harizma privukla njenu pažnju, njeni pratioci su primetili da je njegovo prisustvo pomračila njena izuzetna lepota i besprekoran osećaj za stil.