Neki ljudi sa estrade su poznati po mnoštvu talenata. Slavica Rokvić do sada je pokazala svoju izuzetnu svestranost. Ne samo da je autorica i stručnjakinja za hortikulturu, već posjeduje i veliko znanje o ljekovitosti biljaka. Osim toga, vješta je u stvaranju prirodnih kozmetičkih proizvoda, izvrsna je u vođenju kućanstva i odan je roditelj. Nadalje, ponosi se time što održava uglađen izgled i otvoreno dijeli svoja razmišljanja o različitim okolnostima koje obuhvaćaju njezin život.

Osvrćući se na prioritet obitelji u vlastitom životu, Slavica Rokvić, žena, promišljala je o sve češćoj pojavi zaoštrenih odnosa u bližoj rodbini. Često se događa da su ovi članovi obitelji ne samo otuđeni, već i ne razumiju razloge svoje nesuglasice.

Nedavno sam bila izložena nekim informacijama koje su uvelike u suprotnosti s mojim uvjerenjima. Primijetila sam da braća i sestre više ne komuniciraju, sestra gaji animozitet prema bratu, a brat uzvraća ljutnjom prema sestri. Objašnjeno mi je da je to prevladavajuća i prihvaćena pojava u ovoj sredini. Teško mi je prihvatiti da upuštajući se u negativan diskurs o vlastitoj krvi i mesu, održavamo negativne emocije koje emitiraju štetnu energiju. U konačnici, vrijeđanjem vlastite rodbine najviše štetimo sebi. Ostaje mi pitanje kakvi smo to pojedinci postali, kako kaže udovica Marinka Rokvića.
Ljutnja je relacijski fenomen. Nemoguće je održavati zdrave odnose s prijateljima, susjedima, supružnicima i roditeljima ako su naše interakcije s našim voljenima negativne.

Je li doista izazovno tražiti pozitivne osobine u drugima, čak i onima koji se čine inherentno teškima? Kratkoćom i jasnoćom odzvanjaju Slavičine riječi: “Prvi oprostite, pružite podršku, pružite ruku pomoći, pokažite razumijevanje, izrazite ljubav, prvi pružite ruku bez razloga za zabrinutost i brinite za osobu s kojom ste dijelili sobu, živjeli pod istim krovom, spavali u istom srcu i boravili u istoj utrobi. Promislite o sebi kroz zajedničke nestašluke i snove koje ste zajedno proživjeli.” Slavičina emotivna poruka inspirirana je bliskom vezom sa sestrom Suzanom, s kojom je veže neraskidiva veza. Na prvi pogled djeluju kao blizanci, slični u svemu. “Na današnji dan rođena je moja sestra, moja ljubav, nikad suparnica. Ona je moj izvor ponosa, a ne moje zavisti.

Ona je moj oslonac i snaga u izazovnim vremenima, a ja sam njena. Ona je moja druga polovica, moja jedina. Izražavam zahvalnost na privrženosti, prihvaćanju, spremnosti da previdim pogreške i sposobnosti opraštanja. Zahvalna sam na njenoj stalnoj prisutnosti, što dijelimo trenutke smijeha i suza. I cijenim svaku utješnu riječ kad se osjećam ranjivo, znajući da nisam sama i da si ti moja sestra, rođena od iste žene. Na ovaj poseban dan želim ti sretan rođendan, moja jedina i tvoja sestra te jako voli.