Iako je istina da pjevači mogu zaraditi pozamašne svote nastupom na svadbama i privatnim događanjima, Dragana Mirković ima jasan stav po tom pitanju i ne sudjeluje u takvim nastupima. Poznato je da su vjenčanja unosan izvor prihoda za glazbenike, s pretjeranim honorarima koje imaju. No, renomirana balkanska ikona Dragana Mirković ne sudjeluje na takvim događanjima. To je zato što ona slijedi drugačiji put u svojoj karijeri i distancirala se od ovakvih nastupa. Često ističe da je glazba njezina strast i da je to jedini razlog njezinog angažmana u industriji. Također ističe da joj to služi kao snažan motivator.

Bez obzira čija je svadba ili veselje u pitanju, Dragana je ostala uporna u svom odbijanju nastupa. Čak i kad su joj za samo nekoliko pjesama nuđene pozamašne svote novca, njezini principi i uvjerenja ostali su nepromijenjeni. Kao jedna od najpopularnijih pjevačica u regiji, dosljedno čuva svoj integritet i zastupa svoja uvjerenja. Nepokolebljivo je uvjerena da joj koncerti i izvedba vlastitih hitova donose istinsko zadovoljstvo i radost. Od početka svoje karijere, kada se prvi put predstavila svijetu s “Južnim vjetrom”, Dragana je razvijala svoj umjetnički karakter i s istim žarom i predanošću nastavila svoju izuzetnu solo karijeru.

Iako je Dragana mogla zaraditi pozamašnu svotu novca puštajući svoju glazbu u manjim prostorima poput barova i klubova, rijetko je prihvaćala takve ponude. Vrlo je rijetko vidjeti je kako nastupa u takvim okruženjima. Unatoč tome što je jedna od najbogatijih pjevačica, često naglašava da je njezina glazba manifestacija njezine strasti i predanosti publici, a ne samo sredstvo za generiranje prihoda.

 

Već nekoliko godina boravi u raskošnoj palači koja se nalazi u Beču. Palača je procijenjena na 50 milijuna eura i ima nemjerljivu povijesnu vrijednost. Njegova gradnja datira iz 12. stoljeća i trenutno je pod zaštitom države. Uz to, posjeduje i vlastitu televiziju, a suprug Toni slovi kao trgovac vrhunskim vozilima. Obzirom na sve to Dragana i enma neku potrebu da pjeva na privatnim događajima.