Osim neprivlačnog izgleda i neugodnog mirisa koji za sobom ostavlja, vlaga može dovesti i do štetnih posljedica poput uništene odjeće i namještaja. Osim toga, predstavlja rizik za zdravlje, uključujući razvoj astme. Kako biste spriječili takve probleme, važno je odmah identificirati izvor vlage. Tijekom zimske sezone, kako dani postaju hladniji i kraći, nepoželjna vlaga može se nastaniti u vašem domu. Nažalost, nema pristranosti kada je u pitanju pojava vlage. Može se pojaviti u svakom domu, bilo da se radi o skromnoj garsonijeri ili velikoj vili.

Neugodni mirisi ustajalosti, vlage i plijesni uporno smetaju domaćicama koje se trude iskorijeniti te probleme. Unatoč njihovom trudu, problem se često vraća čak i nakon što vjeruju da su ga riješili. Nadalje, dok su osvježivači zraka trenutno u velikoj potražnji, mnoga kućanstva im ne daju prioritet zbog njihove cijene. Pored toga oni su i skupi a nisu toliko učinkoviti. Srećom, postoji pametno rješenje koje ne zahtijeva nikakve dodatne uređaje.


Komponente koje su bitne za izradu recepta mogu varirati ovisno o veličini područja koje je zahvaćeno vlagom.  Hlapljivo ulje je izraz koji se koristi za opisivanje ulja koja lako isparavaju na normalnim temperaturama i tlakovima. Ta se ulja često dobivaju iz biljaka i imaju jaku aromu zbog visoke koncentracije hlapljivih komponenti.Korištenjem samo dva proizvoda problem neugodnih mirisa u vašem domu može biti riješen. Riža je učinkovit apsorber vlage i neželjenih mirisa, dok eterična ulja nude ugodne mirise. Ovo prirodno rješenje učinkovito rješava nastali problem.

Da biste napravili prirodni osvježivač zraka, započnite sipanjem riže u staklenku. Zatim u rižu dodajte 10 do 20 kapi eteričnog ulja, ovisno o vašim željama. Pokrijte staklenku i dobro je protresite. Nakon protresanja, staklenku otkrijte i pokrijte gazom. Učvrstite gazu gumicom. Ovaj domaći osvježivač možete staviti u bilo koju prostoriju po vašem izboru. Ako miris postane manje intenzivan, jednostavno protresite staklenku ili dodajte još nekoliko kapi ulja da ga oživite.