Tradicionalno je mišljenje da prava prijateljstva traju zauvijek. Vjeruje se da pravi prijatelji pružaju nepokolebljivu podršku jedni drugima, ostajući postojani u izazovnim okolnostima i održavajući trajnu vezu ljubavi. Međutim, čini se da postoji situacija, svima poznata, koja dovodi u pitanje istinitost ovog vjerovanja.

Jednom je blizak poznanik Cece Ražnatović, koja je nadaleko poznata kao najpopularnija folk  pjevačica, raspravljao o njihovom prijateljstvu koje je, nažalost, zauvijek prekinuto. Radi se o njenoj kolegici Miri Škorić koja je za medije rekla kako joj Ceca nije izjavila saučešće kada joj jepreminula majka. “Istina je da Ceca nije izrazila sućut. Nije me zvala niti mi slala poruku. S druge strane, pored bezvremenske kraljice Zorice Brunclik, prvi put ću otkriti da je Jelena Karleuša bila uz mene u tim izazovnim trenucima i odmah mi izrazila sućut. Međutim, Ceca, eto, nije to učinila. Naravno, nikome ne polažem odgovornost. Svaka osoba ima svoje razloge. Ipak, istina je da me nije pozvala”, kako je tada izjavila Mira Škorić u razgovoru za domaće medije.

Unatoč pozitivnom mišljenju o Cecinoj budućoj karijeri, Škorić je jasno dala do znanja da nema mogućnosti za pomirenje i obnovu njihovog prijateljstva. Nakon četrdeset godina brakovi se mogu raspasti, a prijateljstva znaju opstati. Nisam sklona biti prva koji će odgovoriti. Značaj onoga što je nekad postojalo između nas je izblijedio. Naš nedostatak komunikacije i odsustvo druženja nisu pokazatelji svađe. Za ilustraciju, pokušajte prerezati jabuku na pola i zatim je pokušati ponovno sastaviti. Nemoguće ga je vratiti u prvobitno stanje. Posljedično, niti jedna od nas se ne može vratiti na ono što smo bili prije. Oklijevam dati razlog jer ga nema; jednostavno je došlo do prekida komunikacije.

Naše se perspektive razlikuju i više nismo isti. Ceca je izuzetna umjetnica, zvijezda koja blista, bez sumnje. Moje je mišljenje o njoj uvijek bilo pozitivno u prošlosti. Nemam nameru da se pomirim sa Cecom. Umjesto da o tome raspravljam, radije ću šutjeti. Mira je izrazila iskrenu želju za najvećom srećom za dotičnu osobu. Ceca se na ovu temu nije javno oglašavala.