Mert Ramazan Demir nedavno je stekao popularnost kao zvijezda u usponu na turskoj glumačkoj sceni. S dolaskom nove jesenje sezone, predstavljene su brojne zadivljujuće turske serije, a nekoliko glumaca već se pojavljuje kao istaknute zvijezde sezone. Žena iz vile je jedna serija koja se izdvojila među ostalima, posebno druga sezona koja je dostupna gledaocima. Glavni lik ove serije, Ferit Korhan, kojeg tumači šarmantni Mert Ramazan Demir, privukao je pažnju još od debija serije u Srbiji. Žene su za njim naprosto izgubile glavu i postao je jako popularan.

Rođen 1998. godine, mladi turski glumac je već stekao veliki broj odanih obožavatelja širom svijeta. Iako je glumio u mnogim predstavama, upravo ga je uloga u popularnoj seriji Faziletove kćeri prva privukla našoj publici. Međutim, njegov nastup u Ženama iz vile istinski ga je katapultirao do slave, zbog čega su mnoge žene pale u nesvijest.

“Težnja da ostvarim svoje snove nije lak podvig. Za mene je potreban ogroman napor da se pripremim mentalno, fizički i duhovno. Moje ambicije ne obuhvataju samo glumu, već i kreiranje i pisanje sopstvenih projekata, što mi omogućava potpunu kontrolu nad svojim kreativnim procesom. Dok pronalazim ispunjenje u samootkrivanju i samopouzdanju, mogućnost da doživim nove emocije i senzacije je uzbudljiva. Radost koju izvlačim iz svog rada i života je zarazna i trudim se da je prihvatim u potpunosti jer vjerujem da je život dragocjen i prolazan”. Mert Ramazan Demir zaključuje da, iako je osjetljiv, ne dozvoljava da ga proždire melanholija.

U Turskoj je ovaj poletni glumac bio predmet medijskih spekulacija o njegovoj navodnoj romantičnoj vezi sa koleginicom Afrom Saracogluom. Iste godine izabran je i za ambasadora YSL Beauty u Turskoj.