Ivana Kovač, kći poznatog jugoslavenskog pjevača Miše Kovača, prošla je kalvariju kakva se rijetko dočarava na filmskom platnu. Otac joj je bio jedna od najistaknutijih zvijezda u Jugoslaviji, no njezinu obitelj zadesio je niz katastrofalnih događaja. U početku joj je brat poginuo u ratu.  Njegova smrt nikada nije do kraja razjašnjena iako se vodi kao samoubistvo. Poslije Mišo nikad nije bio isti. Postao je nevezan i depresivan, nesposoban se nositi sa svojom tugom. Zbog toga je zanemario Ivanu, koja je potom krenula destruktivnim putem i okrenula se drogama.

Na sreću, uspjela se brzo riješiti svog poroka nakon što je shvatila koliko joj štete nanosi. Naslijedivši prirodni talent za glazbu od svog slavnog oca, sada stvara ime na pozornici, odbijajući dopustiti da joj Miša bude pokrovitelj. Usput se i udala te postala majka, otvoreno priznajući kako je ova nova uloga uvelike utjecala na njezin život.

Ivana ne razmišlja o ideji  zvaničnog braka, pojašnjavajući da materijalna dobra ne zauzimaju značajno mjesto u njenom životu. Kako sama kaže, veći značaj pridaje drugim stvarima. U međuvremenu, ona u Zagrebu je tamo gdje boravi. Njen izgled nikada nije bio upitan , jer se čuju samo riječi hvale. Od mladosti je proživljavala neizrecive nevolje. Unatoč tome, razvila se u gracioznu damu profinjenog izgleda, čija se ljepota cijeni.

Pjevač Mišo Kovač posljednjih je godina izbivao iz javnosti zbog narušenog zdravlja. Tijekom jednog intervjua Kovač je progovorio o svojoj borbi s tugom i priznao da nije mogao prihvatiti smrt svog sina Edija. “Ne ograničavaju me nikakve tabu teme, pa tako ni teme vezane uz zdravlje ili smrt. Smrt je univerzalno iskustvo koje pogađa sve – Olivera, Arsena, Rajka, pa tako i mene. S velikom tugom potvrđujem odlazak tih pojedinaca Kao otac posebno sam ožalošćen zbog gubitka sina Edija. Iako me muči fizička bol zbog njegove odsutnosti, on duhom ostaje sa mnom svakog trenutka i svakog dana”, rekao je u intervjuu za “Jutarnji” .