Milan Stanković, rođen 9. rujna 1987. u Beogradu, popularni je srpski pop-folk pjevač koji je predstavljao Srbiju na Eurosongu 2010. godine. Pažnju šire javnosti prvi put je privukao nakon pojavljivanja u Zvezdama Granda 2007. godine gdje je dospio u superfinale uz pomoć brojnih glasova publike. Stanković je izabran da predstavlja Srbiju na natjecanju Eurosongs pjesmom “Ovo je Balkan” Gorana Bregovića.

Tijekom svog vremena u popularnoj televizijskoj seriji Zvezde Granda, bio je jako favoriziran za pobjedu u natjecanju. No, njegov kolega Dušan Svilar prestigao ga je i izašao kao pobjednik. Tijekom cijele emisije pokazao je svoj glazbeni talent izvodeći niz pop i rock pjesama koje su izvorno pjevali umjetnici kao što su Zdravko Čolić i Željko Samardžić. Jedan od njegovih najpoznatijih nastupa u showu bila je njegova obrada pjesme “Beautiful” Zdravka Čolića. Postao je prepoznatljiv po svojoj jedinstvenoj frizuri, gotovo da nema premca na srpskoj pop sceni.


Milan Stanković je 2007. godine u natjecanju “Zvezde Granda” dobio veliku podršku publike. No, najvatreniji poticaj pružio mu je rodni Obrenovac. Obiteljska kuća Milana Stankovića, koja se nalazi u zgradi u Obrenovcu, nije napuštena. Iako je davno napustio dom iz djetinjstva i preselio se u Beograd, Milanova majka i dalje živi u istoj zgradi u kojoj je odrastao.

Milan se u mladosti morao nositi s gubitkom oca. Tijekom godina odrastanja oslanjao se na majku i sestru za utjehu i snagu. Čak i sada, oni ostaju njegov primarni izvor nepokolebljive podrške. Smještena u mirnom susjedstvu, rezidencija Milana Stankovića smještena je u zgradi koju krase bujni vrt i zelenilo. Zidovi njegove kuće krase grafiti na kojima piše “Čuvaj se Milane”. Pjevač se povukao sa estradne scene i obilazi manastire i crkve.

Ekipa koja stoji iza “Metar moga sela”, emisije koja se emitira na “BlicTV”, dobila je obilje pohvala o Milanu i njegovoj obitelji od mještana. Zajednica je izrazila duboko razočaranje njegovom odlukom da se povuče iz glazbene industrije. Kao što stara poslovica kaže, ponekad slika može prenijeti više značenja od tisuću riječi. U ovom konkretnom slučaju, fotografija postmonaškog života u Milanu priča priču o jednogodišnjoj transformaciji. Slika prikazuje kako se pojedinac promijenio nakon što je napustio samostan i pruža uvid u utjecaj koji je monaški život imao na Milanov izgled i ponašanje. Jedan susjed izrazio je duboko divljenje prema pjevaču. Iako nisu sigurni koji je razlog njihova odlaska u mirovinu, priznaju da je to bila osobna odluka donesena iz nepoznatih razloga.