Možete li se prisjetiti fizičkog izgleda Ace Sofronijevića, poznatog harmonikaša? Trenutno bi samo njegov osmijeh na fotografijama iz tog doba izazvao prepoznavanje jer je doživio značajnu transformaciju. Skinuo je 40 kilograma i od tada je promijenio svoj osobni izgled.

Godine 2008., težak ukupno 128 kilograma, Sofronijević je doživio ključni trenutak koji ga je potaknuo da brigu o sebi stavi na prvo mjesto. Prisjetio se kako se nije mogao sagnuti i sam zavezati vezice na cipelama, zbog čega mu je bila potrebna majčina pomoć. Sofronijević je priznao da početak njegovog puta nije prošao bez poteškoća. Aca je ispričao: “Iskreno, mislim da je moja ljubav prema jelu potekla od moje majke . Još 2000. godine, kada sam počeo karijeru, napravio sam bend pod imenom “Buba Prestige”. Naši nastupi su trajali dva do tri sati, au svakoj emisiji bih popio popriličnu količinu alkohola. No, to nije bila jedina štetna stvar koju sam radio. Nakon emisije često bismo si priuštili ili masivnu pizzu ili metar dugu palačinku. zajedno sa stresom, nedostatkom sna i nevježbanjem, rezultiralo je time da neprestano jedem. Zbog toga je došlo i do pojave viška kilograma koji su mu ugrožavali zdravlje.


Promjene u vlastitom životu izazovno je i dugotrajno putovanje. Unatoč poteškoćama, posjedujem nepokolebljivu odlučnost da nastavim živjeti zdravijim načinom života, iskusivši iz prve ruke negativne posljedice prekomjerne težine i ograničenja koja mi je nametnula. U početku, moj fokus pri usvajanju zdravije prehrane bio je skinuti višak kilograma. Prioritet mi je uključivanje obilnih porcija salate u obroke, kao i ograničavanje unosa kruha bogatog ugljikohidratima i izbjegavanje uživanja u slatkišima nakon obroka. Sofronijević iznosi uvide u to što podrazumijevaju njegove trenutne prehrambene navike.

Za vrijeme doručka harmonikaš emisije Ordinacija RTS-a inače uživa u heljdinoj kaši u kombinaciji s raznim smrznutim voćem i jajima. Ponosni su i na svoju sposobnost pripreme ukusne salate i humusa u kojima uživaju uz integralni kruh i kruh od heljde. Što se međuobroka tiče, to varira ovisno o tome što je konzumirano tijekom doručka. Opcije se obično sastoje od svježeg voća, pločice čokolade ili dvije datulje. Sofronijević je, govoreći o svojim svakodnevnim prehrambenim navikama, napomenuo da se za vrijeme ručka opredjeljuje za kuhani obrok. Točnije, u svoj obrok nastoji uključiti grašak, leću ili grah uz koje pristaje kriška kruha od cjelovitih žitarica. Nakon eksperimentiranja, Sofronijević je otkrila da joj je za osjećaj sitosti dovoljno najviše 150 grama mesa. Kao rezultat toga, meso konzumira samo dva ili tri puta tjedno, a ribu jednako često. Ostatak obroka sastoji se od biljne hrane, a večera uvijek lagana.

 

Vrijedi napomenuti da je Aca Sofronijević nakon raskinute vjeridbe s voditeljicom Sanjom Ćulibrk započeo romantičnu vezu sa sjajnom doktoricom.

Oglasi - Advertisement