Nedavno je jedan oglas za posao izazvao je pometnju na društvenim mrežama i srpskim novinskim kućama, izazvavši nalet reakcija. Predmetni oglas objavila je gazdarica koja izdaje stanove u Beogradu, a uslovi koje je iznela u oglasu naišli su na široko negodovanje i oštre kritike javnosti. Sadržaj oglasa izazvao je stotine komentara, od kojih je većina izražavala bijes i nevjericu. Naime iako je radne snage sve manje poslodavci ne pobojšavaju uslove rada, naprotiv.

Nakon objave, otkriveno je da gazdarica posjeduje dva stana koja su bila potrebna za održavanje. Potražila je domaćicu koja bi preuzela brojne obaveze za skromna mjesečna primanja od 200 eura, a tečno znanje engleskog bilo je neophodno. Korisnik društvenih mreža naišao je na oglas i objavio ga uz oštru opasku, što je izazvalo nalet komentara drugih koji su se trudili da pomire uslove oglasa.

Ako niste imali priliku da pogledate oglas, gazdarica traži kandidata koji je ozbiljan, pouzdan, temeljan i mukotrpan. Obaveze domaćice uključuju čišćenje i brisanje, a neophodno je poznavanje engleskog jezika. Domaćica može biti zaposlena i kao domaćica koja će dočekivati ​​goste iz inostranstva i uručiti im ključeve. Nadalje, poslodavac je naveo da su stanovi smješteni u dva odvojena prostora, a ukoliko na tim mjestima nema posla, domaćica će biti upućena na treću lokaciju.

Od zaposlenih se očekuje da rade šest dana u sedmici, s tim da je nedjelja jedini slobodan dan, a radno vrijeme je između 11 i 16 sati. Uprkos zahtjevnom rasporedu, radnicima je zagarantovana minimalna plata od 200 eura. Oglas je izazvao značajne reakcije, posebno zbog obimnih odgovornosti koje se očekuju od zaposlene za tako nisku platu. Nezadovoljstvo je pojačano saznanjem da se na sličnim domaćim poslovima često plaćaju znatno veće plate, od 3.000 do 5.000 eura dnevno u zavisnosti od zahtjeva poslodavca.