Na raznim društvenim mrežama osvanule su slike razorenih jumbo plakata koji promoviraju nadolazeći koncert renomirane pjevačice Svetlane Cece Ražnatović u Mariboru.

O prisutnosti plakata u Hrvatskoj postoje različita mišljenja, jedni se zalažu za njihovo uklanjanje, a drugi protiv, ističući važnost očuvanja imovine. Jedan građanin izrazio je užasnutost prizorom koji su zatekli u šetnji.

Nisu bili sigurni šta je više zabrinjavajuće: to što je plakat u ruševinama ili što ga krasi Cecin lik. Iako oni osobno ne slušaju Cecu, uništavanje imovine ih je duboko zabrinulo. Na platformama društvenih medija jučer je ponovno osvanuo sličan plakat, ali na drugom mjestu.

Mještani Laništa su u nevjerici jer im je srušen jumbo plakat u mjestu koji ih je šokirao. Zaista je porazno svjedočiti ovakvom spektaklu u srcu Zagreba! A da stvar bude gora, to se događa na Laništu, naselju sa značajnim boračkim stanovništvom“, zaključuje.

Tokom ovog konkretnog događaja, pjevačica je izrazila svoje mišljenje, ističući činjenicu da na muziku ne utiču politička pitanja. U izjavi Ceca je izrazila svoje divljenje hrvatskom narodu, istaknuvši ujedinjujuću snagu muzike koja nadilazi političke i zemljopisne okvire.

Ne dotiču me ekstremne manjine, a ponajmanje albanci iz Hrvatske – rekla je kratko Ceca.