Milovan Ilić Minimaks je u svoje vrijeme bio nevjerojatno popularan, što mlađi naraštaji teško mogu pojmiti, dok oni nešto stariji još uvijek u živom sjećanju čuvaju njegovu oštroumnost i pamet.

Njegove voditeljske vještine stalno su dobivale vrhunske ocjene za emisije koje je vodio, a nikada nije odbio priliku preuzeti ulogu voditelja.

Iz prvobitne veze dobio je sina Igora. Nažalost, njegova supruga Biljana, koja je preminula od raka dojke samo šest sedmica prije njegove vlastite smrti, blagoslovila ga je sinom Vladimirom i kćeri Anom.

U težnji za muzičkom karijerom, Vladimir se pokušao probiti u branši kao član benda “Sha-Ila”, dok je Ana imala sklonost nekonvencionalnom s uživanjem u “ilegali”.

U rijetkom medijskom istupu uz svoje roditelje i brata, Ana Ilić, često opisivana kao očevo ogledalo, otvoreno je izrazila svoju strast prema tenisu, namjeru da nabavi motocikl i želju da ostvari karijeru letača.

Godine 1998. Ana je izrazila želju za djetetom, ali nije nužno željela zasnovati porodicu. Međutim, suočila se s izazovom pronalaska odgovarajućeg partnera za ostvarenje svog sna.
Danas je kći Minimaxa postala majka sinu i održava snažnu i pozitivnu vezu s bratom.