Prijateljski savet: Za negu kože koristite preparate kao što je Eucerin AtapiControl krema. Pogodno za osjetljivu kožu, odnosno za akutnu njegu i protiv svraba. Takođe, izbegavajte toplu vodu i dugo kupanje. Preporučuju se i protuupalni lijekovi i odgovarajuća hidratacija kože. Neophodno je zaštititi se od sunca i izbjegavati korištenje grube kozmetike. Na primjer, hidrokortizol krema također može biti od pomoći ako se jave kontaktni dermatitis i alergijski dermatitis.

Zbog kontakta kože sa kozmetičkim sastojcima. Na primjer. Alergeni mogu biti derivati ​​nafte: parabeni, parafin, nafta i drugi sastojci na koje koža može burno reagirati. Seboroični dermatitis je kronično stanje kože koje uzrokuje ljuskavu, crvenu i upaljenu kožu. I ovdje kortikosteroidi mogu ublažiti iritaciju kao što su crvenilo i svrab. Ako se kopriva ubode, hidrociklinska mast također može pomoći u smanjenju svraba i otoka.

Hidrociklinska mast za stomatitis i stomatitis

Ako pogledate u desni ili medicinskom rječniku: Angularni heilitis (upala uglova usana) ili afte uglavnom su uzrokovani lošom higijenom. Dodirivanje usta prljavim rukama često uzrokuje male, bolne afte ili kraste na uglovima usana. Oba stanja se mogu liječiti mastima koje sadrže antibiotike i dodatkom cinka kako bi se ubrzalo zacjeljivanje rana.

Hidrociklin za vilicu je prikladno rješenje. Hidrokortizon pomaže u ublažavanju svraba i otoka, a mast ima antibiotska svojstva, pa se može boriti protiv mikroorganizama (izvora infekcije). Uz ovaj lijek se mogu koristiti i domaći vazelin, salicilna kiselina i cink masti. Nemojte brkati herpes sa herpesom. Njegovo porijeklo bio je virus, a izgledao je potpuno drugačije. Imajte na umu da je slinjenje povezano s niskim brojem krvnih stanica i može ukazivati ​​na nedostatak željeza. Nedostatak vitamina B12 ili folne kiseline može povećati rizik od razvoja herpesa.

Kako koristiti ovu antibiotsku mast?
Prvo dobro očistite kožu i nanesite tanak sloj hidrociklinske masti 2 do 4 puta dnevno. Dizajniran je za upotrebu na otvorenom! Stoga nije prikladan za liječenje infekcija oka i upala sluznice. Ne koristite hidrokortizonsku mast duže od 7 dana. Na taj način se mogu prikriti simptomi infekcije. Kortikosteroidi ih kriju potajno.
Inficirane rane nakon ujeda insekata
Barem će odgoditi reakciju i zaštititi vas od burne reakcije i moguće bakterijske infekcije.
Druga opcija je farbanje kukica za minđuše bezbojnim lakom. Na taj način sprječavate direktan kontakt sa alergenima.
Hidrokortizonska mast pomaže u liječenju čireva i uraslih dlačica ispod kože

Ako nema problema sa kožom porođajnog kanala, po potrebi možete nanijeti hidrociklinsku mast. Možete razviti urasle dlake i postati inficirani i svrbeći u tom procesu. Zatim se može koristiti antibiotska mast ili kamfor od ribljeg ulja kako bi se kosa što prije izvukla na površinu. Isto važi i za potkožne čireve i vaginalne papule, koje mogu biti veoma bolne. Ako mislite da je vaše stanje previše bolno ili je infekcija ozbiljna, najbolje je da razgovarate sa svojim ljekarom. Ponekad je potrebna operacija za liječenje tkiva, a što prije, to bolje da se izbjegne dalje širenje upale.

Ko ne bi trebao koristiti hidrociklinsku mast?
Alergija na hidrociklin ili njegove komponente je rijetka, ali se može javiti.
Alergija na aktivne i pomoćne supstance, kao što je lanolin.
Kod preparata koji sadrže kombinaciju steroida i alergija, nakon upotrebe može doći do sekundarnih bakterijskih ili gljivičnih infekcija.

Ako planirate da ga koristite za lečenje herpesa, obavezno prvo razgovarajte sa svojim lekarom.

Može li se hidrociklinska mast koristiti tokom trudnoće?
Ne preporučuje se za trudnice i dojilje
Može li se hidrociklin koristiti kod dojenčadi i male djece?
Ne preporučuje se djeci dok se ne završi proces nicanja trajnih zuba.
folikulitis (upala korijena kose),
Blokira kanale znojnih žlezda,
Sve traljavije,
Koristite tretman hidrociklinom za povećanje osjetljivosti kože,
Depigmentacija – pojava mrlja na koži,
strija,

Koža postaje suva i tanka.
Cijena hidrociklinske masti i gdje je kupiti
Hidrociklinska antibiotska krema dostupna je u ljekarnama i na internetu. Možete kupiti pakovanje od 5g. ili 20 grama. Navedena cijena je za tubu od 5 grama masti. Prosečna cena je 150 dinara.
Ako već niste, od sada ćete sigurno imati tubu hidrociklinske masti “za svaki slučaj”. Dakle, ako patite od iritacije kože, svrbeža ili ekcema, to može ublažiti vaše simptome. Budući da sadrži i antibiotike, štiti vas od daljeg širenja infekcije.