12. kolovoza ove godine glumica Merjem Uzerli proslavila je 40. rođendan. Javnost je prvi put upoznala kada je glumila  lik mlade Sultanije Hurem u TV seriji “Sulejman Veličanstveni”, a od tada je prikupila veliki broj obožavatelja koji prate njenu karijeru. Ova turska serija je i u našoj regiji bila jedna od najpopularnijih.  Iako se podvrgla kozmetičkim zahvatima kako bi oplemenila svoj izgled, njezini obožavatelji sada tvrde da je više ne prepoznaju kao zanosnu Hurem.

Glumica o kojoj je riječ spremno se prilagodila kulturološkom pritisku održavanja mladolikog izgleda te se, nakon ulaska u peto desetljeće života, odlučila baviti fizičkim promjenama kako bi postigla taj cilj. To je uključivalo davanje botoxa kao i povećanje jagodičnih kostiju. Kao rezultat ovih postupaka, neki su tvrdili da ona više nije prepoznatljiva, uključujući i one koji Hurem jako cijene.

Merjem je nedavno na svom Instagram profilu podijelila fotografije na kojima se vidi kako uživa u košarkaškoj utakmici u društvu svojih prijatelja. Na ovim fotografijama ona odiše jedinstvenom i zadivljujućom aurom. Iako je visoka, dugačka pletenica bila glavni fokus fotografije, nije to dio koji je privukao najviše pozornosti glumice. Umjesto toga, poboljšanja lica Merjem Uzerli postala su središte rasprave kada je pomaknula kosu u stranu. Njezine uzdignute jagodice, ukošene oči i besprijekorno zategnute crte lica promijenile su njezin izgled, što je dovelo do toga da su mnogi gledatelji primijetili da više ne nalikuje sebi prije.

Unatoč primljenim kritikama, novi imidž Merjem Uzerli dobio je mnogo pozitivnih povratnih informacija od obožavatelja. Mnogi su izrazili oduševljenje njezinom transformacijom te joj uputili brojne komplimente.