Već duže vrijeme u javnosti vlada znatiželja o romantičnom životu Sergeja Trifunovića. Poznati glumac se još uvijek nije oženio a nje poznato ni da li ima emotivnu partnericu.  Mnogi se pitaju tko bi mu mogla biti djevojka, odnosno je li slobodan. Ljude također zanima koji bi ga čimbenici mogli ometati u ozbiljnoj vezi i zašto još nije napravio korak prema braku s partnericom po vlastitom izboru.

Dugo se vrijeme pretpostavljalo da je Sergej nalazio zadovoljstvo u vlastitom društvu i da nije upuštao u ljubavne veze s obzirom na to da su se mnogi njegovi vršnjaci iz škole i društvenog kruga već skrasili s vlastitim obiteljima. Jedna jedina fotografija koja je na trenutak krasila glumčev Instagram profil navela nas je na zaključak da se zatvorio od romantičnih veza sa ženama.

Nakon početne fotografije materijaliziralo se nekoliko drugih, uključujući drugu i treću, što je naposljetku kulminiralo u nizu slika s djevojkom.Dramski umjetnik nekoliko dana zaredom objavljuje slike na kojima se pojavljuje Minja Marđonović, spisateljica knjige “Jefimija, žena koja čeka”. To je mnoge navelo na pitanje je li ona u ljubavnoj vezi sa Sergejem Trifunovićem. Minja je spisateljica koja je stekla priznanje za svoju književnu stručnost. Trenutno je u procesu revidiranja “Jefimije, žene koja neće”. Nagađa se da je njena strast prema pisanju bila katalizator da upozna glumca koji je doživio značajne promjene nakon druženja s njom.

Sergejevi poznanici i simpatizeri primijetili su izrazitu promjenu u njegovom ponašanju na posljednjim fotografijama, o čemu svjedoče i komentari koje ostavljaju na njegove objave. Čini se da se nešto neobično odvija u njegovom životu, jer njegovi izrazi lica odaju osjećaj čuda i značaja. Ostaje da se vidi ima li veze između Minje i ove teme. Proteže li se njihova veza izvan platonskih granica ili ju je doveo da upozna svoju obitelj i pokazao joj svoje skromno prebivalište, samo vrijeme može otkriti.