Svi znaju čuveni bračni par s estrade – Brenu i Bobu. Nakon 32 godine braka, poznata pjevačica Lepa Brena oglasila se na društvenim mrežama kako bi svom suprugu Bobi Živojinoviću javno čestitala 60. rođendan. U iskrenoj poruci izrazila je zahvalnost za njegovu nepokolebljivu podršku i opisala ga kao izvanrednu prisutnost u svakom aspektu njezina života. Istaknula je važnost ispunjenja godina marljivim radom, dobrotom, obitelji, prijateljima, kreativnošću, srećom i dostojanstvom.

Ove osjećaje popratilo je nekoliko fotografija para koje su podijelili na Instagramu. Zanimljivo, Brena rijetko priča o braku s Bobom, a jednom je otkrila da ih prijatelji često podsjećaju na proslavu godišnjica braka. To je uglavnom zato što im zauzeti rasporedi često imaju prednost. Unatoč izazovima globalne pandemije, koja im je omogućila da provode više vremena zajedno, njihove obveze i ubrzani način života brzo su se obnovili nakon što se situacija normalizirala, poput ostatka svijeta.

Na dan naše godišnjice Boba se slučajno zatekao u Americi dok sam ja putovala po regiji. Kao rezultat toga, tek smo se sljedećeg jutra prisjetili našeg posebnog dana i razmijenili čestitke. Istina, podsjetila su nas naša djeca i na tome smo im zahvalni. Usadili smo im važnost njegovanja značajnih prekretnica, onih trenutaka koji zahtijevaju zajedništvo i slavlje, jer sve što traje tako dugo vrijeme nesumnjivo posjeduje inherentnu kvalitetu. Poznata folk umjetnica priznaje da je njezin brak, kao i svaki drugi, imao dosta uspona i padova, te da je daleko od savršenog. Ipak, ona i Boba uspjeli su svladati sve prepreke.

Idealan brak ne postoji jer je to nerealan koncept. Međutim, ako pojedinci imaju ljubavi i poštovanja jedni prema drugima, te ako su naučili i naslijedili tradiciju održavanja ovih vrijednosti unutar svoje obitelji, tada imaju sposobnost prevladati sve prepreke koje im se nađu na putu. Uz ljubav, poštovanje je također ključna komponenta, ali ono se mora zaslužiti i uzvratiti. U 35 zajedničkih godina, od kojih je 31 godina provedena u braku, doživjeli smo razne situacije, pozitivne i negativne. Ta su iskustva samo ojačala našu vezu kao supružnika i prijatelja. Isto se može reći i za našu djecu, budući da su ljubav, povjerenje i sposobnost izdržavanja izazovnih trenutaka unutar obiteljske jedinice kvalitete koje čovjek mora istinski razumjeti i biti sposoban utjeloviti. Da postoji knjiga ili vodič za brak, uvjerena sam da bi bila među najčitanijim publikacijama. Ali, nažalost, u ovom trenutku takav resurs ne postoji – iskrena je Brena.