Danas će duvati jak vjetar i toplo vrijeme, sa novim padavinama u poslijepodnevnim i večernjim satima, a sutra jak vjetar i lokalizirane padavine. Zatim je suvo i veoma toplo do 2. aprila, nakon čega se očekuje svježije i nestabilno vrijeme sa kišom i grmljavinom.
Pod uticajem mediteranskog ciklona, ​​danas će biti malo do umjereno oblačno, vjetrovito i toplo. Južni vetar će nastaviti da jača i tokom dana, posebno u planinskim i košavskim predelima, dok će u podne biti oluja nad Jadranskim morem, napisao je meteorolog amater Marko Čubriljo u novoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

U poslijepodnevnim satima na jugu, jugozapadu i zapadu prvo naoblačenje s kišom i pljuskovima s grmljavinom, a lokalno može biti i obilnije kiše.

Ovaj pojas padavina kretaće se nad područjem tokom noći i sutra prije podne, a ponegdje se očekuju pljuskovi i pljuskovi s grmljavinom. Trajanje padavina neće biti predugo, obično 2 do 4 sata, a može donijeti samo lokalne veće količine padavina.

U četvrtak će duvati slab vjetar, a sada će duvati umjeren do jak jugozapadni vjetar, uz mogućnost nevremena posebno u zapadnim, centralnim i sjevernim područjima. Meteorolog Dulić je istakao.

Kosava će stati. Poslijepodne i u večernjim satima ponegdje će, uglavnom na zapadu i sjeveru, biti lokalno nestabilno i moguće pljuskove. Maksimalne dnevne temperature kreću se od +12 do +22 stepena Celzijusa.

Od petka do oko 02.04. Većinu vremena bilo je sunčano i veoma toplo, pa je počelo u 30.03. Do 02.04. Maksimalne vrijednosti će biti znatno iznad prosjeka i trebale bi se kretati od +20 do +26 stepeni Celzijusa, a lokalne najviše oko +28 stepeni Celzijusa.

01.04 Tokom noći može doći do promjene vremena sa pljuskovima i pljuskovima s grmljavinom. i 02.04. Dakle, nakon 03.04. Cubrillo je zaključio da će nadolazeće vrijeme biti nešto svježije, ali i dalje relativno toplo, sa povremenim pljuskovima i grmljavinom, posebno u sjevernom dijelu regije.