Rođena 14. juna 1966. godine u selu Dragalovci kod Doboja, BiH, Indira Radić je poznata pjevačica narodne i zabavne muzike. Tokom 2000-ih, postala je najomiljenija zvijezda u regionu. Iako porijeklom iz Bosne, ona se usred rata preselila u Beograd.

Mediji su opširno pratili njeno postojanje, s njenom muzikom koja je odjeknula na klupskoj sceni, ali malo ko je bio svjestan dubokih teškoća koje je pop vokal prošao tokom ranih 90-ih. Čak i danas, činjenica da je Indira postala majka svom sinu Severinu sa nepunih 25 godina ostaje uglavnom neotkrivena u medijima, a ona je uporno skrivala identitet oca svog djeteta.

Početkom 1990-ih Indira je donijela odluku da se preseli iz Bosne u Srbiju kako bi zaštitila svoje novorođeno dijete, muža i majku od eskalacije sukoba u regionu.

Međutim, kada je Severin napunio četiri godine, njegov otac je jednostrano odlučio da ga vrati u Bosnu, držeći Indiru potpuno nesvjesnom svojih namjera.

Indira, dijete rođeno iz mješovitog bosanskog braka, hrabro prihvaća svoju promijenjenu vjeru i ponosno se izjašnjava kao pravoslavka.

Oglasi - Advertisement