Protiv skepticizma medicinske zajednice i upozorenja o nepremostivim rizicima, mlada majka po imenu Bobi nastavila je sa svojom trudnoćom i rodila sedmoro djece, prkoseći svim izgledima i pesimističnim prognozama. Ovih sedam braće i sestara trebalo bi da proslave svoj 26. rođendan u novembru 2023. Prije rođenja sedmorki, Bobi i njen suprug Kenny imali su tipično američko domaćinstvo sa svojom kćerkom Mikajlom i potražili su pomoć da prošire svoju porodicu.  Niko nije očekivao da će ona na sviejt donijeti čak sedam beba. Sada, sa ukupno devetoro djece, njihova porodica je sve samo ne tipična.

Prije liječenja od neplodnosti, par je dobio upozorenje o mogućoj pojavi “višestruke” trudnoće. Iako se Bobbi psihički pripremila za još dvoje djece, bila je zatečena kada se pojavila stvarnost njezine situacije. Kenny se živo sjeća dana kada je nazvao svoju ženu, nestrpljivo iščekujući vijesti sa ultrazvuka. Bobbin glas je zadrhtao kada je izvijestila da ima sedam fetusa. Oboje su bili nepovjerljivi. Prema mišljenju stručnjaka, vjerovatnoća da ćete imati zdravo dijete bez neuroloških ili fizioloških problema bila je samo 50% u slučaju trojki. Osim toga, gotovo polovina svih višeplodnih trudnoća rezultira pobačajem. Bobina trudnoća je klasifikovana kao visoko rizična i specijalisti su je pažljivo pratili tokom njenog trajanja. Srećom, sedmorke su dopremljene devet sedmica prijevremeno u medicinski centar u Ajovi bez ikakvih komplikacija zahvaljujući timskom radu perinatologa, neonatologa, respiratornih terapeuta, medicinskih sestara i anesteziologa.

Uprkos tome što su ostali u bolnici otprilike dva mjeseca nakon rođenja, svih sedam novorođenčadi ne samo da je preživjelo, već je i napravilo značajan napredak. Bobbi se suočila s teškim zadatkom da brine o svojoj novorođenčadi, što je zahtijevalo korištenje 42 boce mlijeka i 52 pelene svaki dan. U početku joj je porodica pružala neprocjenjivu pomoć i ohrabrenje. Dvoje djece rođeno je s cerebralnom paralizom i prošlo je brojne operacije kako bi moglo hodati bez pomoći. Važno je napomenuti da je jedan od braće i sestara, Alexis, čak učestvovao i na takmičenju koje je bilo posebno za djecu sa posebnim potrebama.

Kako je vrijeme prolazilo i djeca sazrijevala, odgovornost za brigu o njima podijeljena je između volontera i dadilja, olakšavajući dio tereta i Bobbyju i Kennyju. Bobby se polako vraćala na posao, ali sa manje sati, dok je Kenny ustrajao na svom poslu u fabrici metala. Kako je njihovo sedmoro djece raslo, pružili su majci ruku pomoći u kućnim poslovima. Devojke su, posebno, bile prilično vešte u kuhinji i uživale su u kuvanju, što je rezultiralo nekim sjajnim jelima! U međuvremenu, dečake je otac učio vrednosti teškog rada, koji je delegirao zadatke kao što su grabljanje travnjaka ili pranje automobila.