Prepustite se ukusnom i zdravom užitku ovih čamčića od tikvica prepunih raznovrsnog povrća. Prepuni okusa, ispunjeni su primamljivom mješavinom luka, mrkve, krumpira i sira, upotpunjeni aromatičnom esencijom talijanskog bilja i dimljene paprike.

Bilo kao zadovoljavajuće glavno jelo ili slatka pratnja, ove punjene čamčiće od tikvica pravi su kulinarski užitak.

POTREBNI SASTOJCI:

Kako biste osigurali pravilno podmazivanje, preporuča se koristiti biljno ulje prilikom kuhanja tikvica.
Sol
Da biste stvorili aromatičnu mješavinu, pomiješajte talijansko bilje, dimljenu papriku i mješavinu papra. Za potpunu smjesu dodajte jednu srednje nasjeckanu glavicu luka, jednu naribanu mrkvu, jedan naribani krumpir i nasjeckanu kašu od dvije tikvice.
Sol
Smjesa se sastoji od mljevenog češnjaka, jednog čena i ribanog sira, težine 150 grama, koji se podijeli.

KAKO PRIPREMITI UKUSNE TIKVICE PUNJENE KROMPIROM?

Za početak zagrijte pećnicu na 200°C (400°F) kako biste pripremili tikvice. Nakon što je pećnica zagrijana, prijeđite na izdubljivanje tikvica.

Započnite rezanjem tikvica na pola po dužini i pažljivo uklanjanjem unutarnjeg sadržaja, pazeći da ostane tanki sloj kožice, debljine otprilike 1/4 inča. Ostavite izvađenu pulpu koja će se koristiti za punjenje.

Pripremite tikvice tako da im koru premažete biljnim uljem, a zatim ih začinite mješavinom soli, talijanskog bilja, dimljene paprike i papra. Na kraju zapecite tikvice dok ne budu savršeno pečene.

Za početak složite tikvice u lim za pečenje i stavite ih peći u prethodno zagrijanu pećnicu. Pustite da se peče 15 minuta. Dok se tikvice kuhaju vrijeme je za pripremu nadjeva.
Za kuhanje povrća zagrijte malu količinu biljnog ulja u prostranoj tavi na srednje jakoj vatri.

Pomiješajte nasjeckani luk, naribanu mrkvu, naribani krumpir i nasjeckanu pulpu tikvice. Pustite smjesu da se kuha 2-3 minute, ili dok povrće ne postane mekano.

Kako biste poboljšali okus, pospite mješavinom soli i papra. Ubacite mljeveni češnjak i nastavite kuhati još jednu minutu. Posudu maknite s vatre i umiješajte 100 grama naribanog sira.