Političar iz Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je rođen12. ožujka 1959. godine u Banjoj Luci. U godinama formiranja živio je u Laktašima sa svojom obitelji . Dok je bio tamo, pohađao je osnovnu školu i pomagao svom ocu, koji je bio poljoprivrednik, u radu. Unatoč obavezama, uspio je nastaviti školovanje i nakon završene osnovne škole upisao je srednju poljoprivrednu školu u Banjoj Luci. Godine 1983. završio je studij na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Beogradu, nastavljajući raditi s ocem.

 

Dodik ima kćerku i sina a nasljednica mu je podarila i unučad. Gorica, kći Milorada Dodika, uspješna je majka četvero djece i odana supruga. Pohađala je i završila ekonomsku školu u Banjoj Luci prije nego što je nastavila školovanje u istom smjeru na Cipru. Gorica je jedno vrijeme radila u medijskoj industriji, ali je 2011. godine, nakon volontiranja u Ministarstvu za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, počela obavljati dužnost šefice kabineta aktualne premijerke Željke Cvijanović.

Kći Milorada Dodika na Instagramu dijeli isječke iz svog privatnog života, pokazujući svoj aktivan način života. Ona i suprug Pavlo Ćorović blagoslovljeni su četvero djece, tri sina i kćeri. Obitelj je poznata po bliskoj povezanosti i ljubavi prema putovanjima, često putuju zajedno i njeguju svaki trenutak proveden kao skladna cjelina.

Gorica, o kojoj se u medijima često piše zbog zanosnog izgleda, vitka je i tamnoputa. Zajedno s bratom Igorom gorljivo podržava njihova oca. To nije ni čudno jer im je on omogućio da žive na visokoj nozi za razliku od većine stanovnika u državi. Dodikov sin je na primjer vlasnik nekoliko firmi a sve zahvaljujući ocu.