Pjevačica i bivša članica grupe “Hurricane” Sanja Vučić je ispričala svoje iskustvo o zdravstvenom problemu koji je saznala od psihijatra.

Nije ni znala da će ovaj posjet otkriti zdravstveni problem koji pogađa više od 200 milijuna ljudi diljem svijeta. Alarmantno je to što simptomi često prolaze nezamijećeni, a ni sama Sanja ih nije prepoznala.

S obzirom na svoje iskustvo, sada poziva sve da redovite zdravstvene preglede daju prioritetu. Ispričala je svoje iskustvo traženja pomoći psihijatra zbog, za koju je isprva mislila da je depresija.

Ali, pokazalo se da je dijagnoza liječnika bila netačna. “Ideja da imam depresiju bila je potpuno lažna”, otkrila je. Psihijatar je prepisao antidepresive, ali je Sanja odlučila da ih ne pije.

Utvrđeno je da Sanja ima problem sa štitnjačom, a medicinski stručnjaci vjeruju da više od 60 posto osoba ostane nedijagnosticirano. Ključno je da svi budu svjesni ponavljajućih promjena raspoloženja, neobjašnjivog debljanja, dugotrajnog umora, pretjeranog znojenja, ubrzanog rada srca i poteškoća sa spavanjem.

“U intervjuima uvijek raspravljam o svom problemu sa štitnjačom jer u to vrijeme nisam bila svjestan svojih simptoma. Apsolutno nisam znala za njegovo postojanje. Žene znaju same sebi da postave dijagnozu. Mnogo će im biti ljepši život, samo da odu i izvade krv, antitijela i vitamin D.”