Kao što je poznato, Aleksej Bjelogrlić, sin Dragana Bjelogrlića, odlučio se za karijeru sličnu očevoj. Iako mu to možda i nije bila namjera, brzo je postao predmetom interesa zajednice. Nakon završene beogradske 14. gimnazije, glumac u usponu nastavio je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. Unatoč velikom uspjehu na domaćoj sceni, radije se drži po strani i kloni se javnih nastupa. Intervjui su za njega rijetkost, s obzirom na njegovu averziju prema svjetlima reflektora unatoč odabranoj profesiji.

Aleksej, sin Dragana Bjelogrlića, slovi za talentiranog glumca i vještog zavodnika. Mnogi su primijetili da je naslijedio očev prirodni šarm i karizmu, zbog čega su ga neki prozvali “Bjelom” nove generacije – prikladna slika i prilika za ovu zvijezdu u usponu. Iako je mladi glumac nadaleko poznat, čini se da nije osobito zadovoljan svojom popularnošću. Umjesto toga, ostaje fokusiran na svoju karijeru i fotografije sa seta dijeli na Instagramu.

“Ne smatram se slavnim, a ako bi se to promijenilo, to ne bi bilo zbog vlastitih zasluga, nego zbog prezimena. To je nesretna stvarnost s kojom nisam osobito zadovoljan, no Nosim se s tim i ponosim se time.” Ovu je izjavu jednom dao Aleksey, koji je također priznao da će možda na kraju morati priznati vlastiti doprinos i postignuća kako bi postigao značajnu slavu. Marljivi napori sina Dragana Bjelogrlića u ostvarenju poduzetničkih trijumfa pokazali su se plodonosnim.

Na 29. Sarajevo Film Festivalu održanom proteklog vikenda prepoznata je i nagrađena vrijednost serije u kojoj glumi. Među nagrađenima kao najbolja komedija istaknula se “Mama i tata igraju se rata” Gordana Kičića, koja je osvojila naklonost publike i žirija, pa je seriji dodijeljeno čak šest nagrada. Dobitnik nagrade Zvijezda u usponu u kategoriji komedije za ulogu Marka je Aleksej. Bjela je svoju sreću zbog uspjeha svog sina izrazio na društvenoj mreži “Instagram”. Očev ponos što svjedoči uspjehu svog sina prenesen je jednostavnim, ali snažnim “Bravo”, koje su svi razumjeli. Sinov uspjeh ispunio je oca velikim ponosom koji on nije krio i jednostavnim riječima je to svima stavio do znanja.