Olivera Ćirković je fascinantna osoba u srbijanskoj javnosti. U početku je stekla priznanje kao prosperitetna košarkašica u Jugoslaviji. Međutim, kasnije se uključila u kriminalnu organizaciju “Pink Panther” te je u zatvoru napisala knjigu “Pink Panther – moja zatvorska ispovijest”. Utjelovljenje moćne i kompetentne žene čijoj snazi ​​i hrabrosti se čak i muškarci dive, ona služi kao prototip. Proslavljena plavuša rođena je u Beogradu 1969. godine, a sportom se počela baviti od malih nogu, prvo igrajući košarku za KK “Voždovac”, a kasnije za KK “Crvena zvezda”, da bi na kraju postala reprezentativka Jugoslavije u ovoj oblasti. Unatoč tome, njezina je sportska karijera naglo zamračena, a Olivera je postala zloglasnija po svojim kriminalnim pothvatima.

U ožujku 2012. godine svjetski su mediji izvijestili o uhićenju “žene pauka”, ključne članice ozloglašene lopovske skupine “Pink Panther”. Kasnije je objavljeno da je pobjegla iz strogo čuvanog zatvora Koridalos u Ateni. Javnost u Srbiji bila je zatečena ovom viješću te ju je brzo prozvala etiketom “žene zmaja”. Kao rezultat toga, postala je jedna od najozloglašenijih žena kriminalaca u zemlji. Nakon što se povukla iz sporta, počela je u Beogradu prodavati bunde i dizajnersku odjeću kao puku razonodu. Legalnost njezine robe bila je upitna, što je njezin hobi stavljalo u neizvjestan položaj. Zbog toga se postupno uplela u kriminalne afere. Prvobitno je privedena na Kreti 2006., gdje je organizirala pljačku u draguljarnici. U to vrijeme već je bila članica zloglasne zločinačke organizacije “Pink Panther”. Za sudjelovanje u ovom zločinu odslužila je dvije i pol godine zatvora. Nakon što je puštena na slobodu, nastavila se baviti nezakonitim aktivnostima, s primarnim fokusom na pljačke draguljarnica.

U ožujku 2012. privedena je drugi put dok je planirala krađu. Samo nekoliko mjeseci kasnije, u srpnju iste godine, zaslužila je svoje mjesto u povijesti kao jedina žena koja je ikada uspješno pobjegla iz zatvora u Grčkoj. Čin njezina bijega naišao je na sveopće divljenje i podršku zatvorenika i zatvorenica u kazamatima, ali i šire javnosti. Tijekom njihovog niza pljački, nitko nije ozlijeđen ili ozlijeđen, što je dovelo do toga da je dobila nadimke kao što su “Amazonka”, “Žena zmaj” i “Kraljica”. U rujnu iste godine ponovno je privedena i osuđena na 32 i pol godine zatvora. Unatoč nekoliko pokušaja žalbe višim sudovima, konačno je puštena na slobodu tek u kolovozu 2017. Za to vrijeme dala je brojne intervjue, gostovala na televiziji, a objavila je i dvije knjige – “Ja, Pink Panther” – koje su otkrile tajne njezinog osobnog i profesionalnog života.

Razdoblje koje mi je bilo najteže bilo je vrijeme nakon bijega iz zatvora. Odlučila sam se vratiti u zemlju iz koje sam pobjegla, iako je to bio riskantan potez, jer sam tamo planirala najveći posao u životu. Unatoč opasnosti, posao je uspješno obavljen. Nažalost, stvari su krenule nagore i vlasti su nas uhitile u roku od nekoliko dana. Sama sam si bila kriva, a zbog manjeg propusta naljutila se na sve oko sebe, što je uobičajena pojava u našem poslu, ispričao je Ćirković. Nesaglediva je hrabrost koja je bila potrebna da se čovjek vrati u istu zemlju iz koje je pobjegao i uzme svo to zlato. Izvršili smo čin u 8:00 ujutro, a da nismo privukli nikakvu pozornost. Pola ekipe se uputilo u Beograd, a ja sam ostao da čuvam zlato kao svoja jaja. Uz oko 30 kilograma zlata, bilo je i mnoštvo dragog kamenja i raskošnih satova, čime je vrijednost našeg plijena značajna. Nakon uhićenja, pomirio sam se s činjenicom da će moj zatvor biti vječan i po prvi put sam se osjećao kao da sam izgubio bitku. Dobio sam kaznu od 32 godine, ali mi je nakon tri odvojena suđenja smanjena na 12 godina. U Grčkoj se nikada ne odsluži cijela kazna; umjesto toga, u pravilu se odsluži tri petine kazne, uz mogućnost davanja određenih privilegija onima koji se pokažu društveno korisnima. Zahvaljujući pomoći kluba uspio sam dobiti bolji smještaj. Čini se da su mi neki od mojih sportskih uspjeha pomogli iu kriminalnim pothvatima. Danas sarađuje sa Draganom Bjelogrelićem koji ima namjeru da snimi film prema njenoj knjizi.