Prema riječima Bojane Stamenov, uključivanje posebnog doručka u njenu dnevnu rutinu pomoglo joj je u postizanju ciljeva mršavljenja. Bojana Stamenov je doživjela izuzetnu transformaciju koju karakteriše ne samo impresivan gubitak težine od 72 kilograma, već i brojne prepreke i pobjede s kojima se odlučno i predano suočavala. Kroz svoj put samousavršavanja, pjevačica je motivirala druge svojim izuzetnim vokalnim talentom, za koji pripisuje kombinaciju disciplinovanih zdravih navika u ishrani i redovnog vježbanja.

Trener mi je pružio detaljno objašnjenje potrebnih koraka i tehnika za izvođenje. Njegova uputstva su bila u skladu sa određenim sistemom i ja sam ih se marljivo pridržavao. Izrazio je nespremnost da razgovara o temama o ishrani, jer se već konsultovao sa više nutricionista i veoma je upućen u ovu oblast. Nakon pažljivog razmatranja, odlučila sam da pratim njegov režim treninga, istovremeno zadržavajući autonomiju u pogledu ličnog izbora ishrane.


Tokom intervjua Bojana je otkrila da se skoro tri mjeseca borila sama sa sobom prije nego što je konačno odlučila da prestane koristiti sve lijekove koji su joj bili prepisani. U tom periodu počela je da se pogoršava Nemanjina metodologija rada i stručnost njegovog stručnog tima. Dok sam bila u teretani, sećam se da mi je neko prvi put izgovorio reči „ponosan sam na tebe“. Ova naizgled jednostavna fraza za mene ima veliki značaj. Podrška koju sam dobijala od mojih kolega koji su posetili teretanu, kao i Nemanjina nepokolebljiva posvećenost, značili su mi ceo svet. Čak i dan-danas, primanje “smajlija” koji maše od njega ima veliku težinu, jer služi kao podsjetnik da ga obavještavam o svojim svakodnevnim aktivnostima, uključujući i ono što konzumiram. Uprkos tome što mi je to bio dodeljen “dan varanja”, nisam se ustručavala da ga obavestim.

Obično se pjevačica odlučuje za određeni obrok kao svoj prvi izbor hrane. Ovaj obrok se sastoji od tri kuvana jaja, sa salatom od jednog paradajza i krastavca. Uz to, uključena je i porcija njenog omiljenog voća. Donijela je odluku da u potpunosti izbaci kruh iz svog režima ishrane. U njenom jelovniku više nema mnjesta ni za kolače i slatkiše.