Često se desi da su najmiliji neke slavne osobe stalno u medijima zbog njih. Budući da je i vrlo uspješna mlada žena i supruga našeg vrhunskog tenisača, neprestano je u javnosti. Unatoč fascinaciji javnosti njezinim osobnim životom, svaki modni odabir Jelene Đoković neprestano je pod lupom.

Kad god je u pitanju neko veće događanje na kojem sudjeluje njezin partner, bilo da se radi o natjecanju s visokim ulozima, javnom nastupu ili čak običnom izlasku, Noletova supruga ne prestaje privlačiti pozornost svih oko sebe. Ljudi ne mogu a da se ne fiksiraju na njezinu prisutnost, a u danima koji slijede, internetske platforme i društveni mediji vrve od rasprava o njezinim odabirima odjeće za tu prigodu i o tome jesu li u skladu s njezinim društvenim statusom.


Stajling Jelene Đoković nerijetko izaziva negativne komentare, ali nju oni ne zaziru. To je vidljivo u njezinim opuštenim i neumornim nastupima, gdje samouvjereno pokazuje svoju samosvijest i kvalitete. Jedan takav primjer je onaj od prije nekoliko godina kada je s obitelji tijekom Novakove pauze uživala na odmoru na jahti u Zadru. Nedavno su osvanule fotografije s tog ljetovanja na kojima je Jelena u potpuno prirodnom i pravom stanju. Njezini modni odabiri, iako naizgled jednostavni, izazvali su pozornost, a mnogi ističu da se nije morala puno truditi da bi izgledala fantastično.

Prema velikom broju korisnika društvenih mreža, spajanje crne suknje fluorescentnog naglaska s običnom majicom s kapuljačom boje marelice smatra se nespojivom kombinacijom za koju Jelena nije smjela odabrati. Ipak, većina pojedinaca slaže se da joj ova ležerna kombinacija dobro pristaje, posebice uz njezine prepoznatljive gležnjeve koji joj daju izgled “djevojke iz susjedstva”. Jeleninu popularnost dijelom može zahvaliti i skromnosti kojom odiše svojim modnim odabirom. Komentatori su nadalje primijetili da ostaje vjerna sebi i nosi ono u čemu se osjeća najlakše, bez obzira na tuđa mišljenja.