Mnoge je zanimalo zašto je Novak Đoković napravio gestu kao da prekida telefonski  razgovor posle pobede nad Benom Šeltonom. Đoković, srpski teniser, ostvario je upečatljivu pobedu nad Šeltonom rezultatom 3:0 (6:3, 6:2, 7:6), čime se plasirao u finale US Opena. U ovom  meču odmjerio će snage protiv Danila Medvedeva za svoj četvrti US kup i 24 Grend slem titulu i osvoji je i dokazao da je najbolji teniser u istoriji ovog sporta.

 

Publika je tokom čitavog meča bila u stalnom metežu, često navijajući za Novakove greške. Atmosfera mu nije išla na ruku, a mladi Amerikanac je tome dodao nepristojnim ponašanjem. Slavio bi male poene kao da je osvojio cijeli set. Međutim, Đoković je ostao miran i koncentrisan na igru, ne obazirući se na smetnje oko sebe. Na kraju je na ljubazan način savladao svog mladog protivnika, pokazujući dobar sportski duh i fer plej. Đokovićev gest vrijedan divljenja privukao je pažnju javnosti, a tokom konferencije za novinare upitan je kakav je odgovor Sheltonovim fanovima. Đoković je uzvratio spokojnim izrazom lica, navodeći da ceni Šeltonovo slavlje i čak ga oponaša. Iako mu je osmeh malo kolebao dok je izveo taj gest pred njujorškom publikom, Đoković je ostao priseban.

 

Vrijedi napomenuti da je Novak Đoković,  pobjedom u finalu protiv Danila Medvedeva, postati najstariji pobjednik US Opena. Tema godina posebno zanima srpskog tenisera, što ga je navelo da elaborira svoja razmišljanja. “Realnost je da bi sa 36 godina svako Grand Slam finale potencijalno moglo da bude moje poslednje. Cenim ovu priliku i mogućnost da osvojim slem više nego pre 10 godina kada sam mislio da mi je ostalo mnogo godina ispred ja.Ne znam koliko ću još imati prilike da se takmičim na sva četiri slema u sezoni.

Prići ću finalu kao i svakom drugom meču, sa namjerom da pobijedim.Biće to nesumnjivo težak izazov, ne samo zato što to je finale, ali i zato što ću se takmičiti protiv jednog od dvojice igrača koji su me pobijedili u finalu Grand Slam-a.Prepoznajem značaj ovoga, jer su obojica u odličnoj formi, kao i ja. Optimista sam o mojim šansama”, prokomentarisao je Novak Đoković.