Praksa feng shuija, koja potječe iz drevne Kine, uključuje strateško uređenje životnog prostora kako bi se optimizirao harmoničan protok pozitivne energije. Prema kineskoj tradiciji, ova metoda može povećati izglede za prosperitet i blagostanje.

Svojim sadašnjim djelovanjem oblikujemo sebe u budućnosti. Nemoguće je živjeti u prošlosti, držeći se posjeda i darova koji ne služe ničemu u našim životima. Ti ostaci prošlosti vežu nas za ono što je već bilo, ne dajući novim prilikama da dođu.

“Baš sam jučer, razgledavajući nacrte kuće i posjeda u radionici, primijetila fototapetu na kojoj je prikazano prekrasno dvorište. Palo mi je na pamet, zašto ne poboljšati eksterijer elegantnim zidnim oblogama ili svježim slojem boje?

Dodavanje rasvjete na visini od dva metra i uključivanje gracioznih elemenata, poput zimzelenih kugli, stvorilo bi osjećaj ljepote. Kad sam tu ideju podijelila sa suprugom, on je sumnjao.

Objasnila sam da stvaranje osjećaja dobrobiti uključuje ono što vidimo, mislimo i na kraju manifestiramo u našim životima. Stoga, okružimo se ljepotom i elegancijom. Prihvaćanje minimalizma omogućuje prostoru da diše, eliminirajući nered od pretjeranog namještaja.

Izuzev ormara koji imaju praktičnu svrhu, izbjegavanje visokog namještaja spriječit će glavobolje i nepotrebne poteškoće. Raščišćavanjem prostora i smanjivanjem sadržaja stvaramo skladno okruženje”, zaključila je Sandra.