U svojoj autobiografiji Aca Lukas iskreno govori o dubokoj ljubavi prema Sonji, svojoj trećoj supruzi, koju smatra svojom najvećom ljubavi. Lukas se također osvrnuo i odbacio glasine da je Sonju preoteo kolegi Željku Šašiću, čime je prekinuo nagađanja.

“Za to vrijeme Sonja mi nije zaokupljala misli. Nervirala me je priča da sam Željku preoteo ženu. Željko i njegova supruga razveli su se 2007., a ja sam 2010. stupio u brak sa Sonjom. Moja tendencija je da se brzo vjenčam kad god doživim ljubav.”

U svojoj knjizi pričao je o Sonji, koja je prethodno bila u braku s njegovim kolegom, pjevačem Željkom Šašićem. Imao je značajnu ulogu na Željkovom putu od prosječnosti do uspješne karijere.

Za to vrijeme njegova supruga Nataša i Željkova bivša supruga Sonja stvorile su snažnu vezu koja ih je dovela do toga da zajedno otvore butik. U razdoblju kada je Sonja počela pokazivati ​​interes za njega, Aca Lukas otkrio je da je već bio u romantičnoj vezi s kolegicom Danijelom Vranić.

“Prije sudbonosnog susreta sa Sonjom u Budvi, moja ljubavna veza bila je s Danijelom Vranić, koja je završila prije incidenta. Na zabavi smo se i Sonja i ja prepustili prekomjernoj konzumaciji alkohola.

Nije prošlo dugo, a iza kuće smo se našli u strastvenom zagrljaju, podsjećajući na neke klince. S ogromnom ljubavlju koja je kolala mojim venama, našao sam se opet u Beogradu uz Sonju. Srca su nam se preplela, a zavjete smo izmijenili u svetim dvoranama crkve Svetog Vasilija Ostroškog.