Želite da vaš toalet odlično miriše, ali se i pored vašeg truda brzo zaprlja?

Imamo savjet za vas da osigurate da vaša toaleta ostane svježa i mirisna dugo vremena.

Jednostavno rješenje koje ostavlja prijatan miris, nećete požaliti zbog ovog trika YouTube kanala JECA SVAŠTARICE.

Ovaj efikasan domaći osvježivač toaleta zahtijeva samo jedan sastojak i možda nikada nećete pomisliti da ga koristite na ovaj način

POGLEDAJ VIDEO:

DRUGI EFIKASAN NAČIN DA VAM KUPATILO MIRIŠE DANIMA:

Majka iz Australije izbezumila je internet nakon što je podijelila jednostavan savjet za čišćenje u grupi na Facebooku.

Otkrila je da je mala plastična boca vode dovoljna da se nosi sa toaletom koji neprestano smrdi.

Osim vode, u bocu sipajte jednaku količinu omekšivača. Poklopac boce mora biti izdubljen tako da se vidi mala rupa na njemu, a zatim se boca, zatvorena takvim poklopcem, stavlja u rezervoar.

Australka kaže da njena toaleta zahvaljujući ovom triku uvijek miriše svježe, a njen prijedlog su prihvatili mnogi korisnici interneta koji su zadovoljni rezultatima.

Neki ljudi čak idu i korak dalje i sipaju omekšivač direktno u rezervoar za vodu. Kada je britanska kompanija za čišćenje Sadie’s Professional Cleaning Services čula za trik, rekli su da to nije ništa novo jer su ga njihovi radnici već neko vrijeme koristili prilikom čišćenja toaleta.

“Ulijte šolju omekšivača u rezervoar. Deterdžent će potonuti na dno, uzrokujući da vaš toalet smrdi svaki put kada ga isperite”, kažu iz kompanije.

Vodoinstalateri upozoravaju na opasnosti korištenja ove tehnike. Rekli su da bi to oštetilo rezervoar i cijevi. Uprkos upozorenjima, mnogi se ipak odlučuju na ovaj trik jer se kaže da su rezultati fantastični.