Zlatan Ibrahimović se u 42. godini povukao iz svoje sjajne fudbalske karijere početkom ove godine. Proslava njegovog rođendana ove jeseni biće održana u renomiranom milanskom trening centru “Milanello”. Počevši sa osam godina, Ibrahimović je proveo narednih 30 godina stvarajući historiju u sportu, a na kraju se etablirao kao jedan od najvećih igrača svih vremena. Odrastao u Malmeu u Švedskoj, upoznao je svoju suprugu Helenu Ibrahimović u svom rodnom gradu na prijelazu milenijuma kada je još bio obećavajući talenat u Ajaxu. Tokom intervjua sa Piersom Morganom, Ibrahimović je iznio detalje njihovog prvog susreta. Helena, koja je 11 godina starija od njega, već je bila uspješna TV voditeljica i diplomirala je ekonomiju.

Sa 20 godina Ibrahimović i njegova buduća partnerica upoznali su se na željezničkoj stanici u Malmeu. U početku, nije bila impresionirana njime, ali on je ustrajao jer ga je očarala njena plava kosa. Dok sam vozio svoj Ferrari, osjetio sam potrebu da impresioniram i dočaram osjećaj lakoće. Zaustavio sam se na jednom mjestu i podsjetio se da ostanem miran. Uprkos mojim naporima, žena sa fensi autom me nije primetila i dala je nepoželjan odgovor. Kada sam bio mlađi, borio sam se sa stidljivošću, ali sam od tada značajno napredovao. Po dolasku u grad sa 18 godina nisam bio upoznat sa privlačnošću plavokosih žena, jer su moja prethodna iskustva sa ženama bila različita zbog mog porekla.

U prošlosti sam bio zatvoren u svom uobičajenom okruženju i nikada nisam naišao na nekoga poput Helene. Iako sam bio oduševljen njenom privlačnošću, bio sam svjestan neprikladnosti da je jurim. Ipak, ustrajao sam i poslao joj poruku preko zajedničkog poznanika, uprkos njenoj prvobitnoj hladnoći. Na kraju, sreća mi je išla na ruku… Zlatan Ibrahimović je tokom intervjua iskoristio priliku da se osvrne na određene glasine i razjasni svoje izjave. Suočen sa pričama iz druge ruke da je jednom izjavio da njegovoj supruzi nije potreban poklon za Dan zaljubljenih jer ga je već imala, Ibrahimović je odbacio tu tvrdnju i objasnio da je u to vrijeme razgovarao sa drugom ženom.

Prema Ibrahimovićevim riječima, da je sličnu primjedbu uputio svojoj supruzi, bilo bi razumno da se ona uzruja. Osim toga, potvrdio je glasine da njegova kuća ne sadrži druge fotografije osim one koja prikazuje njegova stopala. On je pojasnio da je to bilo namjerno, kako bi podsjetio svoju djecu da je on taj koji ih finansijski podržava. Svaki put kada uđu u njegovu teretanu, podsjete se na stopala koja im omogućavaju udoban način života. Mnogi Zlatana smatraju uobraženim a on sam kaže da ima veliko samopouzdanje.